Društvo

Uprava za vojno zdravstvo dobila 15 novih sanitetskih vozila

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2024

-

13:58

Uprava za vojno zdravstvo dobila 15 novih sanitetskih vozila
Uprava za vojno zdravstvo dobila 15 novih sanitetskih vozila - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

veličina teksta

Aa Aa

Na Vojnomedicinskoj akademiji danas je predstavljeno 15 novih sanitetskih vozila Uprave za vojno zdravstvo, a nakon obilaska ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da vrednost modernih vozila iznosi 120 miliona dinara. 

"Posle mnogo godina kupljen je veći broj vozila. Vozila su kupljena od jednog proizvođača kako bi smanjili troškove održavanja i opreme. Struka je preporučila model vozila, a Uprava za vojno zdravstvo je rasporedila vozila u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čime smo regionalno pokrili celu državu", rekao je Vučević.

Pored ovih 15 vozila Vučević kaže da je Grupacija odbrambene industrije Srbije donirala još dva sanitetska vozila koja će na zahtev Vojske Srbije biti raspoređena u Drugu brigadu kopnene vojske, kako bi se obezbedio prevoz pacijenata iz tog dela zemlje ka ostalim zdravstvenim ustanovama.

"Ambulante u Kraljevu i Novom Pazaru će imati mogućnost da prevoze pacijente gde god bude potrebno", dodao je on.

Danas su predstavljena četiri modela sanitetskih motornih vozila među kojima su transportna namenjena za prevoz pacijenata na dijalizu, sanitetska motorna vozila za prevoz osoba sa invaliditetom, sanitetska motorna vozila opšte namene i sanitetska vozila sa medicinskom opremom.

Nova sanitetska vozila sadrže svu neophodnu savremenu medicinsku opremu i namenjena su vojnozdravstvenim ustanovama, a sve sa ciljem pružanja bolje zdravstvene zaštite vojnim osiguranicima.

Komentari (0)

Srbija