Društvo

Vatroasci se više od 12 sati bore sa požarom na Mokroj Gori, zahvaćeno najmanje 100 hektara šume

Komentari

Autor: Euronews Srbija, FoNet, Tanjug

02/08/2021

-

10:08

Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 12 sati vatrogasci se bore sa vatrom koja je zahvatila 100 hektara četinarske šume i niskog rastinja na Mokroj Gori, na izuzetno nepristupačnom terenu. Požar je lokalizovan sa tri strane, nedostaje još jedna strana.

Saša Cicvarić, načelnik Odeljena za vanredne situacije naglasio je da stanovništvo nije ugroženo i da povređenih nema. Međutim, nepristupačan teren i jak vetar otežava posao vatrogasnih jedinica.

"Postavićemo bazen koji ima 18.000 litara vode. Služi sa akumulaciju i punjenje helikoptera koji treba da se uključe u gašenje požara", rekao je Saša Cicvarić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u nedelju uveče da su na područuje Mokre Gore poslata još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara.

Tokom noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva kojima je trebalo da se vatra sa svih strana stavi pod kontrolu i da se lokalizuje požar.

Deo vatrogasaca i dalje dežura u Murtenici gde je lokalizovan požar pre dva-tri dana, a više požara u više sela Zlatiborskog okruga je gašeno u prethodna dva dana.

Požar je lokalizovan sa tri strane

Požar je lokalizovan sa tri strane, nedostaje još jedna strana, a domaćinstva nisu ugrožena.

Tokom čitave noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva, prenosi RTS.

Prema rečima Cicvarića, pravi se strategija za dalje postupanje da se požar što pre stavi pod kontrolu. Većina vatrogasaca je preraspoređena sa Murtenice, gde je požar buktao nekoliko dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija