Društvo

Zaposleni i osuđenici OZ Zaječar učestvovali u sređivanju kuće izgorele u požaru

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2024

-

13:00

Zaposleni i osuđenici OZ Zaječar učestvovali u sređivanju kuće izgorele u požaru
Zaposleni i osuđenici OZ Zaječar učestvovali u sređivanju kuće izgorele u požaru - Copyright Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

veličina teksta

Aa Aa

Zaposleni i osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru danas su zajedno učestvovali u sređivanju kuće porodice sa sedmoro maloletne dece iz sela Vratanica, kojoj je prošlog vikenda požar uništio dom i uručili im pakete sa hranom, hemijskim sredstvima i garderobom, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Najmlađe dete porodice Stanojević ima svega 13 meseci, a najstarije 17 godina.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

 

Zaposleni u OZ Zaječar odlučili su da pomognu ovoj porodici, a humanoj akciji priključila su se i sedmorica osuđenika koji kaznu izdržavaju u poluotvorenom odeljenju zavoda.

Svi zajedno, u saradnji sa Crvenim krstom iz Zaječara, posetili su kuću, kako bi je što više očistili i olakšali konačni povratak porodice.

Osuđenici su se, takođe, odrekli svojih suvih obroka i prosledili ih članovima ove porodice kojoj je potrebna sva moguća pomoć – garderoba, obuća, nameštaj, novac, građevinski materijal, prozori, vrata.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

 

Oni su humanost pokazali i kad su u zavodskoj kuhinji pripremali obroke za decu ometenu u razvoju budući da su ranije stekli sertifikate za pekare tokom izdržavanja kazne zatvora u OZ Zaječar.

Osuđeni koji kazne izdržavaju u više zavoda su u proteklih nekoliko godina donirala novac za lečenje bolesne dece, kupovine medicinskih pomagala i ishranu korisnika u dečijim svratištima, a učestvovali su i u obezbeđivanju nasipa na Savi kod Šapca u velikim majskim poplavama koje su pogodile Srbiju 2014. godine.

Komentari (0)

Srbija