Društvo

Lokalizovan požar na Mokroj Gori

Komentari

Autor: Tanjug, RINA

02/08/2021

-

18:26 >> 20:31

Lokalizovan požar na Mokroj Gori
Lokalizovan požar na Mokroj Gori - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Požar na Mokroj Gori na području Brezovice večeras je lokalizovan zahvaljujući uspešnoj akciji vatrogasnih jedinica koje se sa vatrenom stihijom bore od nedelje popodne na nepristupačnom terenu, izjavio je za Tanjug načelnik Odeljenja za vanredne situacije Saša Cicvarić.


Cicvarić je napomenuo da sve ekipe, od 132 vatrogasca, ostaju na terenu i noćas kako bi se situacija držala pod kontrolom.

Prethodno je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević proglasila vanrednu situaciju na području mesne zajednice Mokra Gora.

Vanredna situacija je proglašava zbog naglog širenja požara na teritoriji mesne zajednice Mokra gora, rejon planine Šargan, navodi se u obrazloženju odluke.

Požar na Mokroj Gori zahvatio je juče preko 100 hektara šume i niskog rastinja na nepristupačnom području Mokre gore.

Borba protiv vatrene stihije trajala više od 12 časova.

"Nakon što smo završili gašenje u Negbinama, jutros oko šest sati smo stigli na Mokru Goru. Izvideli teren kako bi postavili bazen. U jednom zahvatu stane oko tona vode. Ono što otežava situaciju su loši uslovi jer je požar na izuzetno velikoj visini. Posada je izložena velikim naporima, dim je izuzetno gust a veliki problem stvara i vetar promenjivog pravca", rekao je za RINU, Aleksandar Radičević pilot helikopterske jedinice MUP-a Srbije.

Nakon uloženih nadljudskih napora plamen je potpuno lokalizovan i sa istočne strane.

"Uspeli smo da ugasimo vatru i da požar stavimo pod kontrolu. Ne postoji više otvoren plamen, ostao je samo dim. Situacija se i dalje intenzivno prati jer vetar može ponovo da dovede do vatre. Ono što je najvažnije jeste da nema ugroženih kuća i ljudskih života. Uzrok požara još uvek nije poznat", izjavio je Saša Cicvarić iz Vatrogasne jedinice Užice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija