Društvo

Mokra Gora: Potpuno lokalizovan šumski požar koji je zahvatio površinu veću od 100 hektara

Komentari

Autor: RINA

03/08/2021

-

09:49

Mokra Gora: Potpuno lokalizovan šumski požar koji je zahvatio površinu veću od 100 hektara
Mokra Gora: Potpuno lokalizovan šumski požar koji je zahvatio površinu veću od 100 hektara - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Požar na Mokroj Gori posle nekoliko dana nadljudske borbe vatrogasnih ekipa u veoma nepristupačnim uslovima je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, potvrdio je za agenciju RINA Saša Cicvarić načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu.

"Plamen je ugašen i vatra lokalizovana sa svih strana. Sada se trenutno radi na gašenju panjeva koji tinjaju u sredini, kako bi se apsolutno i na svaki način sprečilo da se vatra ponovo pojavi", naglašava Cicvarić.

U gašenju požara učestvovovala su  132 vatrogasca iz deset gradova i opština Srbije, ali i četiri helikoptera MUP-a Srbije.

"Ekipe su promenjene kako bi se ljudi malo odmorili imajući u vidu čitavu situaciju i požare koji su zahvatili Zapadnu Srbiju u poslednjih mesec  dana na nekoliko lokacija. Najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava i ugroženih objekata", kaže Cicvarić.

Još nije poznat tačan uzrok požara,  a vatrena stihija progutala je preko 100 hekatara šume. Na delu teritorije proglašena je vanredna situacija.

Preporuka za vas

Radionice glume od 28. jula do 2. avgusta na Fruškoj gori
Fruška Gora minsko polje već 30 godina: Kod sela Ležimir osvanule table upozorenja, objašnjenja ko je postavljao eksplozive - nema

Komentari (0)

Srbija