Društvo

U Srbiji danas oblačno i nešto hladnije, mestimično sa kišom: Kakvo nas vreme očekuje do kraja sedmice?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/02/2024

-

08:11

U Srbiji danas oblačno i nešto hladnije, mestimično sa kišom: Kakvo nas vreme očekuje do kraja sedmice?
U Srbiji danas oblačno i nešto hladnije, mestimično sa kišom: Kakvo nas vreme očekuje do kraja sedmice? - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon ekstremno toplih prolećnih dana sa temperaturom i iznad 20 stepeni, tokom ove sedmice svežije, ali i dalje sa vrednostima iznad proseka. Kiša će padati još danas i to malo i mestimično, zato što oblačni sistem još nije u potpunosti napustio Srbiju, meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kiša će padati još danas i to malo i mestimično, zato što oblačni sistem još uvek nije u potpunosti napustio Srbiju. U pitanju su manje količine kiše, ispod pet litara po metru kvadratnom.

"Na visokim planinama poput Kopaonika provejavaće sneg. Osećaju zime doprinosiće pojačan severozapadni vetar koji će duvati tokom većeg dela dana. Slabljenje vetra očekuje se tek oko 15. februara", kaže ona.

Vetar, oblaci i kao i kiša sve to zajedno utiče na temperaturu.

"Očekujemo da će maksimalna danas biti u rasponu od 11 do 13 stepeni Celzijusa. Na planinama neće prelaziti nulu. U nastavku nedelje ostaje sveže, ali i dalje sa vrednostima iznad proseka", dodaje Ćirković.

Mraza neće biti, temperatura će i tokom noći i jutra biti iznad nule, kaže ona i objašnjava da se ovo  odnosi na niže predele. Od sutra u našoj zemlji i suvo, bez kiše. Što se snega tiče, on će još danas padati na planinama, a prema poslednjim merenjima najviše ga ima na Kopaoniku 16 centimetara.

Komentari (0)

Srbija