Društvo

Presečen optički kabl prouzrokovao zastoj na pruzi Beograd-Bar: Voz sa putnicima stoji na stanici u Kosjeriću

Komentari

Autor: FoNet

25/02/2024

-

21:57

Presečen optički kabl prouzrokovao zastoj na pruzi Beograd-Bar: Voz sa putnicima stoji na stanici u Kosjeriću
Presečen optički kabl prouzrokovao zastoj na pruzi Beograd-Bar: Voz sa putnicima stoji na stanici u Kosjeriću - Copyright FoNet/Velimir Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Vozovi na pruzi Beograd-Bar kasne zbog prekida optičkog kabla koji je u petak popodne presečen tokom kopanja vodovoda pored pruge kod Kosjerića, što je poremetilo sistem signalizacije na relaciji Kosjerić-Valjevo, saznaje FoNet od železničkog osoblja u vozu Priboj-Beograd-Zemun.

Kompozicija tog voza, koji po redu vožnje treba da stigne u Beograd u 22:20, zaustavljena je večeras na stanici u Kosjeriću i čeka ukrštanje sa dva voza iz pravca Valjeva, javlja reporter FoNeta.

Mašinovođama su, praktično, "nevidljive telekomande", pa otpravnicima vozova preostaje samo telefonska komunikacija, a pojedinačno propuštanje i putničkih i teretnih kompozicija moguće je samo u stanicama koje imaju otpravnike.

"Ovako se putovalo pre 40 godina", konstatovao je jedan od putnika, na objašnjenje železničara o razlozima višečasovnih zastoja.

Pojedini putnici potražili su večeras alternativni prevoz autobusom prema Beogradu i obližnjoj Požegi.

"Ako ste to znali, mogli ste nas upozoriti pre nego što smo ušli u voz. Ja noćas imam let iz Beograda i do ponoći moram biti na aerodromu. Ko će mi nadoknaditi štetu i troškove ako zakasnim na let?", pitanja su upućena železničkom osoblju, koje nervozne putnike upućuju da se obrate upravi kompanije "Srbija voz".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija