Društvo

Draganove snove prekinula je opaka bolest: Nada za bolje sutra postoji, ali mu je potrebna pomoć

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/02/2024

-

19:34

Draganove snove prekinula je opaka bolest: Nada za bolje sutra postoji, ali mu je potrebna pomoć
Draganove snove prekinula je opaka bolest: Nada za bolje sutra postoji, ali mu je potrebna pomoć - Copyright pokrenizivot.com

veličina teksta

Aa Aa

Dragan Subotić (49), rođeni Novosađanin, se već skoro 30 godina bavi turizmom i živi u Obrenovcu kao turistički radnik koji kroji svoje snove u vidu putovanja. Međutim, krajem oktobra njih je prekinula opaka bolest.

Tada mu je na Kliničkom centru Srbije – Institut za plućne bolesti, utvrđen maligni kancer na plućima sa metastazom na kičmenom stubu, pršljen TH4. Subotić kaže da od tada njegova borba ne prestaje, već naprotiv, svakim danom je sve veća i jača.

"Lečim se utvrđenim metodama za lečenje ovog tipa kancera. Terapije zračenjem su završene, ali nisu urodile plodom. Sledeće na potezu je hemioterapija. Takođe, tu je i alternativna medicina, veoma intenzivna terapija koja ima za cilj zaustavljanje napredovanja ove opake bolesti. Počeo sam sa terapijama i u jednoj privatnoj beogradskoj klinici. To su mi za sada omogućile donacije dobrih ljudi", kaže Subotić.

Kako naglašava u ovoj borbi vreme je presudno i jedan od najvažnijih činilaca.

"Zbog svega je prosleđena dokumentacija i u nekoliko klinika u inostranstvu. Eventualni operativni zahvat, koji bi se radio tek po okončanju hemioterapije, košta 300.000 evra. Zbog toga je pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći preko Fondacije POKRENI ŽIVOT. Trenutno sam bolje. Bolovi su barem nestali. Da li je na to uticala radioterapija, lekovi... ili čudo. Bez vere u čuda, čuda se neće desiti", kaže Subotić i dodaje da njegova borba ne prestaje, i da su mu najveća podrška njegova porodica ali i isvi ljudi humanog srca.

Subotićeva "Fabrika putovanja" iznedrila je ture za svačiji ukus. Jedna od njih je, njemu posebno draga, "La vita e bella" koju je posvetio svojoj supruzi i deci, i koja je inspirasani istoimenim filmom - "Život je lep" Roberta Benjinija. Detaljnije o ovim toskanskim gradovima pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo putvanje obuhvata gradiće u jednoj od najpoznatijih regija, Toskani, koja je opisana u mnogim knjigama i Holivudskim ostvarenjima. Takođe, ovim povodom je tokom vikenda u hotelu Palas bilo organizovano "Veče emocija - Draganova priča" na kojem se pričalo o Italiji i gde je takođe prikupljana novčana pomoć za njegovo izlečenje i dalju borbu. 

Pomozimo i Draganu da što pre omogući sebi najbolji mogući tretman i konačno izlečenje.

DONACIJE MOŽETE UPLATITI:

Dragan Subotić, Obrenovac, Nemanjina bb, tekući račun broj: 170-10283638000-34

Ili preko fondacije Pokreni život uplatom na devizni račun:

160-6000001745372-90

IBAN:

RS35160600000174537290

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Komentari (0)

Srbija