Društvo

Velika međunarodna akcija "Vertikala": Uhapšeni osumnjičeni za teška ubistva i ubistvo u pokušaju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/02/2024

-

13:55

Tanjug i MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva "Vertikala", pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbednosno-informativne agencije, Evropola, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela teško ubistvo i jedno teško ubistvo u pokušaju, navedeno je u saopštenju MUP-a.

"Organizatori navedene organizovane kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk, a krivična prijava podneta je protiv ukupno 18 lica", rekao je na konferenciji za medije načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, a navedeno je u saopštenju. 

Nakon višegodišnje istrage i intenzivnog operativnog zajedničkog rada sa Evropolom, na teritoriji Srbije, Španije, Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su M. B. (1982), D. J. (1992), D. T. (1964), V. V. (1991), S. V. (1986), V. M. (1979), N. D. (1989), R. S. (1963) i A. R. (1980).

"Ovim krivičnim delima lišeni su života Alan Kožar, Damir Hadžić, Igor Dedović i Stevan Stamatović i ranjena je supruga Stevana Stamatovića", istakao je Cmolić.

MUP Srbije

 

Načelnik UKP naglasio je da je ova akcija rezultat zajedničkog rada Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, Evropola, MUP Republike Srbije, kao i policija Republike Srpske, Kraljevine Španije i Republike Grčke.

"Ovom akcijom zadat je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu. Zahvalio bih se svima koji su u njoj učestvovali, kao i ministru Bratislavu Gašiću, koji nas je podržavao i omogućio sve neophodno za neometan rad", zaključio je Cmolić.

MUP Srbije

Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste šestoro osumnjičenih na teritoriji Srbije, pronađena je veća količina novca, nekoliko luksuznih satova, mobilni telefoni koji služe za kriptovanu komunikaciju, kao i dve falsifikovane lične isprave.

Uhapšenima na teritoriji Srbije određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako su iz policije dodali, večeras je uhapšena još jedna osoba, na teritoriji Barselone u Kraljevini Španiji.Uhapšen je M. S. (1978) član organizovane kriminalne grupe koji se tereti za krivično delo teško ubistvo, izvršeno na Krfu u Grčkoj, saopštili su iz MUP-a.

 

 

Komentari (0)

Srbija