Društvo

Uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su krijumčarili kokain iz zapadnih zemalja u Srbiju

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

11:53

Uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su krijumčarili kokain iz zapadnih zemalja u Srbiju
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal,u saradnji sa BIA i MUP Srbije - Službe za borbu protiv droga danas je u Srbiji uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su krijumčarili kokain iz Španije, Holandije i Belgije u Srbiju.

Uhapšeni su D.K., V.V., I.P., M.V. i L.S., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Ova organizovana kriminalna grupa je, kako se sumnja, u periodu od 6. aprila 2023. do 5. marta ove godine izvršila trafiking oko 70 kilograma opojne droge - kokain tako što je drogu sa teritorije Kraljevine Španije, Holandije i Belgije prenosila radi prodaje na teritoriju Srbije i u zemlje Zapadne Evrope.

Navodi se da se organizovana kriminalna grupa u okviru koje su bili i oni koji su danas uhapšeni uhapšeni, sastojala i od još četiri osobe - B.B., D.R., Đ.S. i D.A., koji su državljani Srbije, a nalaze se u pritvorima na teritoriji Srbije, Savezne Republike Nemačke i Francuske.

Privedeni u Srbiji će biti saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

Komentari (0)

Srbija