Društvo

Ambasada Izraela poklonila Beogradu 75 sadnica bora i posadila "Šumu budućnosti"

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2024

-

16:03

Ambasada Izraela poklonila Beogradu 75 sadnica bora i posadila "Šumu budućnosti"
Ambasada Izraela poklonila Beogradu 75 sadnica bora i posadila "Šumu budućnosti" - Copyright Tanjug/Ambasada Izraela u Beogradu

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada Izraela poklonila je Beogradu "Šumu budućnosti" i organizovala sadnju 75 sadnica bora, u čast zajedničkog istorijskog nasleđa i budućih veza jevrejskog i srpskog naroda, a povodom 75 godina izraelske nezavisnosti.

Šuma budućnosti zasađena je na zelenoj površini iznad stadiona FK "Partizan", u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, a akcija sadnje spovedena je zajedno sa predstavnicima jevrejskih opština u Srbiji, izraelske poslovne zajednice i prijateljima Države Izrael, a u saradnji sa zaposlenima u JKP "Zelenilo-Beograd", navodi se u saopštenju ambasade Izraela.

Izraelski ambasador Jahel Vilan rekao je da saradnja Srbije i Izraela seže daleko u prošlost, a zasniva se na istinskom prijateljstvu dva naroda koje daleko prevazilazi političke interese.

Tanjug/Ambasada Izraela u Beogradu

 

"To prijateljstvo pre svega počiva na dubokim vezama između Srba i Jevreja. Kroz generacije jevrejska zajednica bila je neodvojiv deo srpske nacije što je prirodno razvilo srdačan odnos srpskog naroda prema Državi Izrael", rekao je izraelski ambasador.

Vilan je na skupu povodom sadnje sadnica bora okupljenima poručio da je "Šuma budućnosti" trebalo da se zasadi u oktobru prošle godine, kada se obeležava 75. godina od nezavisnosti Izraela, ali da je, kako je rekao, užasan masakr koji se dogodio 7. oktobra, promenio planove.

"Proteklih pet meseci, koji su bez sumnje, najteži trenuci u novijoj istoriji Države Izrael još jedanput su potvrdili istinsko prijateljstvo Srbije", rekao je izraelski diplomata i izrazio duboku zahvalnost narodu i Vladi Srbije na podršci.

Ambasador Izraela kaže da je park dobio ime "Šuma budućnosti" jer, kako kaže, kada se govori o budućnosti, ne postoji čin koji nosi veću simboliku od sadnje mladog drveća u društvu prijatelja i partnera.

"Ovaj park će doprineti ozelenjavanju Beograda i lepoti grada za generacije koje dolaze", naglasio je Vilan i zahvalio je okupljenim zvanicama na, kako je rekao, njihovom nemerljivom doprinosu unapređenju izraelsko-srpskih veza.

Komentari (0)

Srbija