Društvo

Razrešen dosadašnji predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/03/2024

-

12:58

Razrešen dosadašnji predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić
Novica Antić - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

U prostorijama VSS u Beogradu juče je održana vanredna Skupština na inicijativu većine sindikalnih grupa i njihovih članova, na kojoj je smenjen dosadašnji predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

Nakon izlaganja članova i predstavnika sindikalnih grupa, u skladu sa propisima koji uređuju položaj Sindikata, izabrano je novo rukovodstvo od strane prisutnih 38 sindikalnih grupa:

Za razrešenje dosadašnjeg predsednika Vojnog sindikat Srbije glasalo je 37 predstavnika, dok je 1 predstavnik bio uzdržan.

Za imenovanje novog predsednika Vojnog sindikata Srbije glasalo je 36 predstavnika, dok su 2 predstavnika bila uzdržana.

Za razrešenje dosadašnjih članova Upravnog odbora, Statutarne komisije, Nadzornog odbora, generalnog sekretara i portparola glasalo je 37 predstavnika, dok je 1 predstavnik bio uzdržan.

"VSS se ograđuje od ranijih izjava i delovanja pojedinaca prethodnog rukovodstva koje je radilo van Statuta VSS i sindikalnih principa. Vojni sindikat Srbije izražava uverenje da će u narednom periodu isključivo zastupati i unapređivati profesionalne, radne, ekonomske, socijalne, kulturne i druge pojedinačne i kolektivne interese pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik VSS, kapetan prve klase Saša Velinov,

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija