Društvo

Zvanično počela 16. sezona razgledanja Beograda iz otvorenog autobusa

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2024

-

17:30

Zvanično počela 16. sezona razgledanja Beograda iz otvorenog autobusa
Zvanično počela 16. sezona razgledanja Beograda iz otvorenog autobusa - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Nova sezona razgledanja Beograda iz otvorenog turističkog autobusa pod nazivom "Beograd je vaš domaćin" počela je danas, polaskom autobusa sa platoa ispred Skupštine Grada Beograda u obilazak glavnog grada.

Turistička tura upoznavanja sa Beogradom iz drugačije perspektive, koju 16. put organizuju kompanija "BS Tours" i Turistička organizacija Bepograda (TOB), privukla je veliki broj turista, ali i Beograđana, rekla je za Tanjug Aleksandra Mikata iz TOB-a.

"Ovo je zaista bilo potrebno Beogradu kako bi upotpunilo njegovu turističku ponudu. Turisti će i ove godine vikendom tokom 70 minuta vožnje uživati u razgledanju grada iz otvorenog autobusa, i moći da se na ovaj način upoznaju sa njegovim znamenitostima i bogatom istorijom", rekla je Mikata.

Navela je da će turistima informacije o turama biti dostupne na engleskom, nemačkom, ruskom, turskom, kineksom, italijanskom, francuskom i drugim jezicima.

Istakla je da je tokom ranijih sezona veliko interesovanje vladalo i među samim Beograđanima.

"Pozivamo Beograđane da i u ovoj sezoni uživaju u razgledanju našeg glavnog grada. Budite turisti u svom gradu, jer ćete ga tako više voleti", poručila je Mikata sugrađanima.

Milena Antić iz "BS Toursa" ističe za Tanjug zadovoljstvo na samom početku 16. sezone.

"Velika nam je čast da nastavimo tamo gde smo stali. Tokom prošle godine, najveći broj turista bio je iz Srbije, zatim Grčke i Bugarske, ali nije manjkalo ni onih iz drugih zemalja. Očekujemo veliki broj zadovoljnih putnika i u ovoj sezoni", rekla je Antić.

Pixabay

 

Navela je da se i tokom ove godine očekuje veliki broj turista iz zemlje i sveta, kao i da će, ukoliko postoji interesovnaje, broj polazaka biti povećan, a ture organizovane i tokom radnih dana.

Trenutno će se ture odvijati subotom i nedeljom, sa polaskom u 11 i 13 časova ispred Skupštine Grada Beograda, a trasa je nepromenjena u odnosu na ranije godine, kako bi putnici tokom 70 minuta vožnje mogli da vide što više.

Među putnicima su se čuli različiti jezici - srpski, grčki, bugarski, a bilo je i gostiju iz komšiluka.
Beograđanin Miloš Stevanović je sa suprugom na turu poveo prijatelje iz inostranstva, i kaže da se nisu pokajali.

"Vreme je odlično, a mi smo juče šetali čitavog dana, tako da sad uživamo u pogledu, odmarajući noge od silne šetnje", kaže Stevanović.

Andrea Filipčić iz Zagreba kaže za Tanjug da je oduševljena načinom na koji se Beograd promenio, ali i lepim vremenom koje je upotpunilo celu sliku.

"Veoma mi je drago što smo uspeli da 'ulovimo' otvaranje sezone. Ima se šta videti. U Beogradu sam bila pre 20 godina, pa danas. Definitivno je velika razlika, grad se mnogo izgradio, pravi je užitak biti u njemu," kaže Andrea iz Zagreba.

Teodor Tomas iz Atine kaže za Tanjug da je Beograd fantastičan iz ove perpsektive i da će turu rado preporučiti svojim prijateljima.

"Prekrasno je, uživam u pogledu na vaš prelep grad koji krasi bogata istorija", rekao je Tomas.

Pixabay

 

Sedmogodišnji Tanasis iz Grčke koji je na putovanje Beogradom krenuo u pratnji majke kaže za Tanjug da želi da poseti muzeje u Beogradu, ali i da ih prvo vidi iz otvorenog autobusa.

"Jako mi se dopada Beograd. Želim da dođem ponovo i uživam u njemu", kaže Tanasis.
Cena karte je ista kao i prošle godine, i za odrasle iznosi 1.200 dinara, dok je za decu do 12 godina 800 dinara, a karte se kupuju u poslovnicama "BS Toursa".

Trasa je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu: Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Trg oslobođenja, Autokomanda, Trg Slavija, Kralja Milana, Terazije, Kolarčeva, Trg republike, Vasina, Uzun Mirkova, Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Bulevar vojvode Bojovića, Pariska, Kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankov most, Bulevar Nikole Tesle, Ušće, Bulevar Mihaila Pupina, Brankov most, Prizrenska, Terazije, Bulevar kralja Aleksandra.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija