ZLATNA KOMŠINICA

VIDEO Milica Mandić dobila mural u Beogradu, komšije pripredile iznenađenje koje će pamtiti čitavog života

Komentari

Autor: Nataša Jovanović, Euronews Srbija

08/08/2021

-

19:34

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Dvostruka olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić večeras je doživela veliko iznenađenje od strane komšija iz naselja "Stepa Stepanović", koji su joj poklonili mural na dva zida na centralnoj raskrsnici u ovom naselju.

"Hvala vam, najbolji ste!", rekla je Milica okupljenom komšiluku.

"Želeli smo da se zahvalimo Milici, da joj na naš način odamo priznanje i da joj poručimo da su komšije uvek uz nju bilo da pobeđuje ili da gubi. Izabrali smo zid preko puta škole kako bi svojoj deci pokazali na koga treba da se ugledaju", rekla je Nataša Jovanović, jedna od stanarki Stepe.

Nataša Jovanović/Euronews Srbija

 

Mural je oslikao umetnik Milan Milosavljević, poznatiji kao Deroks, kome je ovo bilo više zadovoljstvo nego posao.

"Ona me inspiriše kao ličnost, pravi je sportista, ali i reprezentativan čovek našeg naroda, ovo su te posebne situacije gde nekako želiš da učestvuješ u tome i daš poštovanje jednom takvom liku. Celo njeno ponašanje i njen stav je dostojanstven i pravi nema šta".

Mural je oslikavao ceo jedan dan, od ranog jutra do kasne večeri. Za to vreme, mnoge komšije su dolazile da se fotografišu, donesu piće, ponude hranu i sl. Od samog osnivanja naselja komšije su u Stepi veoma organizovane i složne, a što naume to i ostvare.

"Ideja da nacrtamo mural potekla je na zajedničkoj Viber grupi stanara, organizovali smo se za dva dana, pozvali umetnika, skupili novac, pripremili zid za oslikavanje i to je to", pričaju nam u Stepi.

Nataša Jovanović/Euronews Srbija

 

Ne samo što su svojoj komšinici nacrtali mural, organizovali su i njen doček, a najveći motiv bio je da se deca upoznaju sa slavnom sportistkinjom.

Milan Milosavljević Deroks, iako živi u blizini nažalost nije mogao da prisustvuje Miličinom dočeku, ali kaže da ne bi voleo da mu nađe zamerku.

"Nadamo se da je ovo tek prvi zid slavnih. S obzirom na to kako se brzo ovo naselje razvija, biće ovde još šampiona", poručuju iz Stepe.

Milica Mandić je posle Olimpijskih igara u Londonu, 2013. godine od države dobila stan na poklon u naselju Stepa Stepanović.

Komentari (0)

Srbija