Društvo

Vujanić: Zabrana levog skretanja s Brankovog mosta u Pop Lukinu smanjuje zastoj

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

11:41

Vujanić: Zabrana levog skretanja s Brankovog mosta u Pop Lukinu smanjuje zastoj
Saobraćaj u Brankovoj ulici - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zabrana levog skretanja sa Brankovog mosta u Pop Lukinu ulicu u Beogradu povećaće i bezbednost saobraćaja i kapacitet ulice, s obzirom na to da svako levo skretanje usporava saobraćaj i smanjuje kapacitet raskrsnice, ocenio je za Tanjug predsednik komiteta za bezbednost saobraćaja i profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

"Ova raskrsnica je izuzetno važna, jer omogućava ulazak na most i vrlo je opterećena brojem vozila koji ga prelaze. To je jedna od glavnih veza između starog i novog grada", naveo je Vujanić.    

On ocenjuje da je to ispravna odluka s obzirom na opterećenje raskrsnica i postojanja alternativnih pravaca, jer će povećati kapacitet i biće smanjeni zastoji.

"Do ne pričamo da kad vozila stoje i motori rade u mestu to doprinosi većem zagađenju vazduha", rekao je Vujanić i dodao da se prilikom ukidanja skretanja, pored saobraćajnih, razmišljalo i o ekološkim principima.

Vujanić je ocenio da se ukidanjem levog skretanja poboljšava kvalitet raskrsnice, i dodao da se u saobraćajnoj praksi leva skretanja ukidaju svuda gde je to moguće, jer su opasna i stvaraju saobraćajne gužve.
 

Komentari (0)

Srbija