Društvo

Ministarstvo prosvete i Grad Beograd: Neće biti rušenja OŠ "Stefan Nemanja", dvorište neće biti ustupljeno

Komentari

Autor: Tanjug

23/04/2024

-

10:12

Ministarstvo prosvete i Grad Beograd: Neće biti rušenja OŠ "Stefan Nemanja", dvorište neće biti ustupljeno
Ministarstvo prosvete i Grad Beograd: Neće biti rušenja OŠ "Stefan Nemanja", dvorište neće biti ustupljeno - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Osnovna škola "Stefan Nemanja" na Senjaku neće biti srušena, niti će dvorište biti ustupljeno bilo kom trećem licu, a građevinski radovi koji se budu sprovodili mogu biti isključivo radi poboljšanja uslova i povećanja kapaciteta škole, izjavili su danas ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević. 

Nikodijević je istakao da su netačni navodi koji su se prethodnih dana pojavili u medijima da će škola biti srušena kako bi na tom mestu bila, kako je navedeno, "francuska škola". 

"Tačno je da je stigao upit, ali na sednici Komisije za planove Skupštine grada Beograda, taj upit nije ni razmatran. Odbijen je", istakao je Nikodijević. 

Tanjug/Marko Đoković

 

Đukić Dejanović je istakla da je potpuna neistina da neko planira da ovu školu ruši, ustupi ili proda.

"U školu se ulaže da uslovi za rad budu bolji. Ovde smo da demantujemo neistinite navode. Ministarstvo ima vrlo decidan zahtev, za slučaj bilo kakvih promena građevinskih i urbanističkih, da se poprave uslovi za vaspitanje i obrazovanje više od 400 dece u ovoj školi", rekla je ministarka. 

Naglasila je da niko nema nameru da prodaje ili bilo šta radi sa ovom školom, osim da u njoj poboljša uslove za rad. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija