Društvo

RHMZ upozorava: U naredna dva sata očekuje se kiša u većem delu Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2024

-

13:39

RHMZ upozorava: U naredna dva sata očekuje se kiša u većem delu Srbije
RHMZ upozorava: U naredna dva sata očekuje se kiša u većem delu Srbije - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Dragan Kujundžić, Rade Prelić, Jaroslav Pap, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U naredna dva sata u zapadnim, jugozapadnim, južnim i centralnim krajevima Srbije očekuje se naoblačenje s kišom, upozorio je Republički hidormeteorološki zavod (RHMZ) na svom sajtu.

Kako je najavljeno, očekuje se lokalna pojava kratkotrajne kiša ili pljuska s grmljavinom.

Sutra će, prema prognozi RHMZ, biti pretežno oblačno i hladnije vreme, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će, uglavnom na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, biti praćeni grmljavinom.

Hronični bolesnici sutra mogu da očekuju pogoršanje tegoba

Tokom današnjeg dana blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima, astmatičarima i psihičkim bolesnicima, navodi se u biometeorološkoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolja, navodi RHMZ i dodaje da se savetuje oprez u saobraćaju.

Sutra će pogoršanje biometeorološke situacije izazvati pojačanje tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim i reumatskim oboljenjima, kao i asmatičarima.

Bolovi u kostima i zglobovima, nervoza i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Komentari (0)

Srbija