Društvo

Lučić: Telekom Srbija potpisao Ugovor sa SACE vredan 200 miliona evra

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2024

-

15:13

Lučić: Telekom Srbija potpisao Ugovor sa SACE vredan 200 miliona evra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas u Trstu da je ta kompanija danas potpisala Ugovor sa italijanskom finansijskom institucijom za osiguranje SACE vredan 200 miliona evra.

On je na Poslovnom forumu Italija-Srbija "Zelena tranzicija: nove prilike za bilateralnu saradnju" rekao da je izuzetno ponosan na taj potpisani dokument, jer će Telekomu biti omogućeno mnogo povoljnije finansiranje sa tom garancijom.

Lučić je naglasio da je SACE najveća italijanska finansijska institucija za osiguranje i da je direktno pod kontrolom ministarstava ekonomije te zemlje.

"Ova garancija obuhvata i televizijski sadržaj, a Telekom je ponosni nosilac prava za italijansku ligu koju možete videti na Areni. Sa ovom garancijom, u zajedničkom partnerstvu sa SACE i Bank of Americom, Telekom Srbija će dobiti dodatnih 200 miliona evra za dalje investicije", rekao je Lučić.

Prema negovim rečima, činjenica da se italijanska osiguravajuća kuća SACE pridružila grupi evropskih, javnih i najjačih finansijskih institucija koje podržavaju razvoj Telekoma, samo pokazuje koliko Telekom Srbija ima dobar, racionalan i pravi biznis plan i koliko će biti uspešna kompanija i u budućnosti.

"Telekom Srbija ima faktički poverenje najvećih finansijskih institucija iz Zapadne Evrope i Amerike", zaključio je Lučić.

Poslovni forum srpskih i italijanskih privrednika, drugi za godinu dana, održava se danas u Trstu i okupio je više od 200 kompanija, a na njemu učestvuju i visoki politički zvaničnici, što je veoma značajno jer su mnogi projekti deo velikog vladinog državnog plana i finansiraju se iz javnih izvora, poput onih o infrastrukturi, zelenoj tranziciji, održivosti.

U fokusu poslovnog foruma srpskih i italijanskih privrednika je zelena tranzicija, informaciono komunikacione tehnologije, veštačka inteligencija i biotehnologije, pored tradicionalnih sektora saradnje.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija