Društvo

Upaljeni meteoalarmi - pred nama pet ekstremno toplih dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/06/2024

-

07:16

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Priliv toplog vazduha sa Mediterana i veoma stabilna atmosferska situacija od danas pa sve do kraja ove nedelje doneće nam ekstremno toplo vreme i uzrokovati još jedan toplotni talas.

Temperatura će se danas kretati oko 33 stepena, ali će se na suncu činiti da je osetno toplije, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Na snazi će biti žuti i narandžasti meteoalarm, a postoji i upozorenje na visok stepen UV zračenja te izbegavajte da duže vremena provodite na direktnom suncu, pogotovo u najtoplijem delu dana. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Polje visokog vazdušnog pritiska sprečava prodor kišonosnih oblaka do naše zemlje, što omogućava da vreme bude potpuno vedro. Vedro i sunčano vreme i priliv toplog vazduha sa juga uzrokovaće svakodnevni porast temperature, pa će tako danas biti do 34 stepena, što je daleko iznad proseka", navela je.

Osim vrelih dana stižu nam i tropske noći. To znači da će minimalna temperatura već od sutra biti preko 20.podeljka, dok će u gradskim sredinama biti još toplije. 

"Temperatura će se u sredu kretati do 37 stepeni. U četvrtak i petak živa u termometru lokalno će dostizati 39. podeljak, pa će tako leto početi još jednim toplotnim talasom. Trenutni prognostički modeli najavljuju da je pred nama pet ekstremno toplih dana, a izvesno je da će vrelina trajati i duže", zaključila je ona. 
 

Komentari (0)

Srbija