Društvo

Žitelji Sente dobili pijaću vodu, priključeno 11.000 domaćinstava

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

19:07

Žitelji Sente dobili pijaću vodu, priključeno 11.000 domaćinstava
Žitelji Sente dobili pijaću vodu, priključeno 11.000 domaćinstava - Copyright Tanjug/Skupština AP Vojvodine/Andraš Otoš

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Vojvodine Balint Juhas prisustvovao je danas u Senti puštanju u rad gradskog bunara za snabdevanje pijaćom vodom, a zahvaljujući tom veoma značajnom infrastrukturnom projeku 11.000 domaćinstava dobilo je neometano snabdevanje pijaćom vodom.

Juhas je ocenio da je projekat izvanredan primeru dobre saradnje pokrajinskog i lokalnog nivoa vlasti i privrede u rešavanju ozbiljnih problema građana.

Tanjug/Skupština AP Vojvodine/Andraš Otoš

 

"Izgradnjom i puštanjem u rad gradskog bunara omogućeno je neometano snabdevanje pijaćom vodom za 11 hiljada domaćinstava, a zajedničkim snagama prevaziđen je problem u vodosnabdevanju sa kojima su se Senćani suočavali posebno u letnjim mesecima", rekao je on.

Projekat su finansirali Pokrajinska vlada, Opština Senta i kompanija Japan Tobaco International (JTI).

"Izgradnju dodatne vodne infrastrukture finansirali su Pokrajinska vlada sa šest miliona dinara, opština Senta i kompanija JTI. Ukupna vrednost investicije, koja uključuje izgradnju i opremanje bunara, kao i povezivanje cevovoda, iznosila je više od 10 miliona dinara", naveo je Juhas.

Zahvalivši se ambasadoru Japana Akiri Imamuri i japanskom narodu na prijateljstvu, doslednoj podršci i ulaganjima u Srbiju Juhas je podsetio na to da je trgovinska razmena između Srbije i Japana prošle godine iznosila je 330 miliona evra. 

Dodao je da u Vojvodini posluje šest japanskih kompanija koje pružaju snažan doprinos lokalnoj ekonomiji i zajednicama u Senti, Sremskim Karlovcima, Novom Sadu, Rumi i Inđiji. 

Podsetio je da je u poslednje četiri godine Pokrajinska vlada uložila 613 miliona dinara u projekte u Senti, zahvaljujući čemu su, između ostalog, obnovljeni i izgrađeni školski objekti, putna infrastruktura i asfaltiranje ulica, revitalizovani bunari i građena kanalizaciona mreža.  

Juhas je izrazio posebnu zahvalnost kompaniji JTI, jednoj od najuspešnijih inostranih kompanija u zemlji i najbitnijem tržišnom akteru u Senti, na društvenoj odgovornosti i podršci u realizaciji brojnih projekata u lokalnoj zajednici. 

On je podsetio na ta kompanija za 18 godina uspela da postane deo zajednice, lider na tržištu sa udelom od 28,8 odsto, da utrostruči broj zaposlenih, obezbedi egzistenciju za 3.000 porodica, kao i da devet puta bude proglašena za najboljeg poslodavca u zemlji. 

"JTI je primer društvene odgovornosti i posvećenosti, svojim proaktivnim angažovanjem u projektima koji podržavaju zajednicu. Ovakve inicijative ne samo da rešavaju trenutne potrebe već i popločaju put za jače, otpornije zajednice i trajna poboljšanja u životima ljudi", istakao je ambasador i dodao kako nedavna poseta srpske privredne delegacije Japanu dodatno naglašava rastuće veze dve zemlje. 

Direktor JTI u Senti Aleksandar Živkov podsetio je da su realizovali niz aktivnosti usmerenih ka poboljšanju kvaliteta života ljudi i unapređenju lokalne zajednice. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija