Društvo

Kvalitet vazduha u Šidu nakon požara "nije zadovoljavajuć": Iz opštine apeluju da građani ne izlaze bez preke potrebe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/06/2024

-

10:59

Kvalitet vazduha u Šidu nakon požara "nije zadovoljavajuć": Iz opštine apeluju da građani ne izlaze bez preke potrebe
Eksplozija u Šidu - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Prema preliminarnim merenjima kvaliteta vazduha posredstvom mobilne stanice za merenje, ustanovljeno je da kvalitet vazduha u opštini Šid, nakon akcidenta u fabrici "Evrojug" od 20. juna 2024. godine, nije zadovoljavajući. 

Kako se navodi u saopštenju za jevnost objavljenom na Fejsbuk stranici Opštine Šid, zvanični rezultati kvaliteta vazduha biće dostupni u ponedeljak.

"Do tada, apelujemo na sve sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze iz domova. Ukoliko postoji potreba za kretanjem, molimo vas da se adekvatno zaštitite mokrim povezom preko usta i nosa", navodi se u objavi.

Kako se dodaje, o svim daljim informacijama, građani će biti blagovremeno obavešteni.

Podsetimo, Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine hitno je preduzela mere prikupljanja i razmene informacija sa nadležnima u slučaju požara u fabrici boja i lakova "Evrojug Šid" u Šidu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šidu uhapsili su S. O. (36) vlasnika fabrike Evrojug iz Šida i D. H. (45) zaposlenog u istoj fabrici, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, saopštila je PU Sremska Mitrovica.

U požaru je život izgubio četrdesetjednogodišnji radnik navedene fabrike.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija