Društvo

Staricu od 90 godina izbacili iz kuće, da nije bilo vozača GSP, noć bi provela na ulici

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2021

-

00:41

Staricu od 90 godina izbacili iz kuće, da nije bilo vozača GSP, noć bi provela na ulici
Staricu od 90 godina izbacili iz kuće, da nije bilo vozača GSP, noć bi provela na ulici - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Da humanost i empatija nisu sasvim iščezle pokazuje i gest vozača autobusa na liniji 26 Vladana Aćimović. Ali koliko god njegov gest bio divan, teško je ne biti potresen sudbinom bake kojoj je ovaj čovek pomogao.

Tragom objave na društvenim mrežama došli smo do informacije o delu ovog čoveka, odnosno "ljudine" kako ga oslovljavaju u komentarima ispod te objave.

U utorak uveče Vladan Aćimović radio je svoj posao kao i svakog drugog dana, a onda je u jednom momentu kod Kalenić pijace u autobus ušla starica koja je, kako vozač za "Blic" kaže, bila vidno uznemirena, izbezumljena i nije znala gde treba da ide.

"Meni je to odmah bilo sumnjivo jer sam video da nije znala gde je pošla. Prvo je pitala za jednu adresu na Medakoviću, pa za drugu, a jedna žena koja je isto bila u autobusu je počela da je ubeđuje da izađe kod TC "Stadion" i da je tu ta adresa koja joj treba", započinje priču Vladan Aćimović.

"Nisam hteo da joj dopustim da pogreši i da je ostavim uveče samu na kiši, ko zna šta bi se desilo sa njom i gde bi ostala, stara je jako, rekao bih da ima približno 90 godina", nastavlja Vladan.

Baku odveo do dispečerske kuća, pa pozvao policiju

Nakon nekog vremena, starica je počela sve više da priča, a vozaču je odmah bilo jasno da je starija žena u nevolji.

"Rekla je da ju je rođak sa kojim živi izbacio iz kuće i zaključao vrata, i da je potom pošla da nađe svog bratanca da kod njega prenoći",  prepričava nam.

Mnogi bi verovanto digli ruke, jednostavno gledali svoja posla, ali to nije bio slučaj sa Vladanom.

On je staricu odvezao do dispečerske kuće, popričao sa ženom koja je tada tu radila, i zajedno su rešili da pozovu policiju. Oni su, kaže Vladan, ubrzo stigli i staricu odvezli.

"Baka je znala svoju adresu stanovanja, bez sumnje", kaže Vladan, i dodaje: "Nju niko nije tražio, mi inače dobijamo preko automata poruke ukoliko se traži neko od građana ko je nestao, ali za nju nisam dobio nijednu poruku", završava Aćimović.

Komentari (0)

Srbija