Društvo

Novi korona presek: Više obolelih nego juče, preminulo šest osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/08/2021

-

15:05

Novi korona presek: Više obolelih nego juče, preminulo šest osoba
Novi korona presek: Više obolelih nego juče, preminulo šest osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 časa, u Srbiji je na koronavirus testirano 12.818 ljudi, od čega je pozitivno njih  1.497. Preminulo je šest osoba.

Hospitalizovano je 894 osoba, od čega se na respiratorima nalazi njih 30.

 

 

Juče je u Srbiji na koronavirus testirano 13.695 ljudi, od čega je pozitivno njih 1.484, dok su preminule tri osobe.

U Beogradu su u poslednja 24 časa zabeležena 362 nova slučaja korona virusa, od ukupno 1.497 novozaraženih koliko je potvrđeno u Srbiji, prenela je Radio-televizija Srbije.

Slede Novi Sad sa 88 novozaraženih, Kragujevac sa 82, Niš sa 59, Valjevo sa 46, Kruševac 41 i Užice sa 40. U Čačku je zabeležen 31 novi slučaj, Novom Pazaru 26, Preševu 24 i Tutinu 20.

Ostala naseljena mesta imaju manje od 20 pozitivnih osoba.

Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji može se oceniti kao nesigurna, sa tendencijom da pređe u nepovoljnu, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, ukazujući da to pokazuju cifre novozaraženih i povećan broj hospitalizovanih.

Tiodorović je rekao da je povećan broj preminulih usled obolevanja od kovida 19 i da je nedavno mladić od 22 godine izgubio bitku sa bolešću, a bio je nevakcinisan.

"Više od 92 odsto je onih koji su hospitalizovani a nisu vakcinisani. Nevakcinisani imaju strahovito mnogo vise šanse da obole sa težom kliničkom slikom, čak 20 puta više nego vakcinisani", rekao je Tiodorović za TV Prva.

On je poručio da se sednica Kriznog štaba očekuje svakog trenutka, kao ni da nikakvog uvođenja policijskog časa ni ograničavanja kretanja neće biti.

"Nema potrebe jer nismo u takvoj situaciji. Međutim, mere koje nismo uklinuli moraju se poštovati - maska, distanca i dezinfekcija", istakao je Tiodorović.

Komentari (0)

Srbija