Društvo

Elektronski prijavljeno 149 divljih deponija i više od 100 slučajeva uzurpacije državnog zemljišta

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2021

-

15:38

Elektronski prijavljeno 149 divljih deponija i više od 100 slučajeva uzurpacije državnog zemljišta
Elektronski prijavljeno 149 divljih deponija i više od 100 slučajeva uzurpacije državnog zemljišta - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Od kada je polovinom maja omogućeno elektronsko prijavljivanje Ministarstvu poljoprivrede je stiglo 149 prijava divljih deponija na poljoprivrednom zemljištu i 109 prijava uzurpacije i podzakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, navodi se informaciji tog ministarstva.


Najveći broj prijavljenih divljih deponija je u Vojvodini - 94, iz centralne Srbije je stigla 31 prijava, dok se 24 prijave odnose na deponije na području Beograda.

Ministarstvo navodi da su sa teritorije Vojvodine prijave stigle iz Rume, Žitišta, Plandišta, Sremske Mitrovice, Sombora, Zrenjanina i Kovačice.

Sa područja centralne Srbije najviše je prijava iz Ražnja, Aranđelovca, Pirota, Batočine, Niša, Velikog Gradišta i Svilajnca

Najviše prijava za uzurpacije poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini je iz Vojvodine - 60, 29 prijava je iz centralne Srbije a 20 se odnosi na beogradske opštine.

Na teritoriji Vojvodine prema broju prijavljivanja izdvajaju se Pećinci, Pančevo, Zrenjanin, Sečanj, Sombor, Novi Sad, Kovačica i Irig, a u centralnoj Srbiji Aleksinac, Mionica, Čajetina, Niš, Knjaževac i Sjenica.

Na teritoriji Beograda prijave uzurpacije odnose se na opštine Surčin, Voždovac i Palilula.

"Nakon obrade prijava, Uprava za poljoprivredno zemljište uputila je zahteve za utvrđivanje faktičkog stanja na terenu Sektoru poljoprivredne inspekcije", navodi se u informaciji.

Komentari (0)

Srbija