Društvo

Ministar zdravlja o legalizaciji marihuane: Droga neće biti legalizovana, ona ne leči

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2021

-

17:15

Ministar zdravlja o legalizaciji marihuane: Droga neće biti legalizovana, ona ne leči
Ministar zdravlja o legalizaciji marihuane: Droga neće biti legalizovana, ona ne leči - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je danas na građane, povodom priče o legalizaciji marihuane, da ne uzimaju informacije bez prethodne provere i naglasio da droga ne leči i da ona neće biti legalizovana u Srbiji.

"Dragi građani, molim vas, ne primajte informacije bez prethodne provere. UN nikada nisu donele ovakvu odluku, već je marihuana sklonjena sa liste najopasnijih narkotika na listu manje opasnih, ali podjednako zabranjenih i kažnjivih", rekao je Lončar povodom pisanja pojedinih medija u vezi sa navodnom namerom da Srbija legalizuje marihuanu.

Lončar je naveo da su neki mediji pogrešno protumačili odluku UN kao odluku da se marihuana "skine" sa liste narkotika.

"Činjenica i istina je jedna - u Srbiji se neće legalizovati nikakva droga. Stalo nam je do zdrave naše dece. Sada napadaju i zato što marihuana nije legalizovana", rekao je Lončar.

Podsetio je i da je Ministarstvo zdravlja oformilo stručnu komisiju koja je trebalo da donese odluku o tome kako će se u Srbiji postupati po tom pitanju.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić krajem aprila tvrdio je da bi legalizacija značila izbegavanje navodne odgovornosti vlasti za slučaj Jovanjica.

Na takve i slične ocene i napade koji su, kako Lončar kaže, konstantni i svakodnevni, jedini odgovor je istina.

Rekli su, kaže Lončar, "najavili su legalizaciju marihuane, zašto je do sada nisu legalizovali?".

"Nema legalizacije droge, niti će je biti. Droga ne leči ni od čega", poručio je ministar.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija