Društvo

U Srbiji danas smena sunca i kiše, za vikend ponovo promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/08/2021

-

08:03

U Srbiji danas smena sunca i kiše, za vikend ponovo promena vremena
Olujni oblaci - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa kišom. Najviša dnevna temperatura na severu zemlje biće 20 stepeni, dok će na jugu i jugoistoku biti 29 stepeni. Sutra stiže novo zahlađenje.

"Taman što nas je napustio jedan oblačni sistem, sa severa je stigao novi. Naime, iz pravca Mađarske ka nama se spuštaju kišonosni oblaci a sa njima i osetno svežiji vazduh", kaže meteorološkinja Milena Lazarević.

U severnim predelima živa u termometru danas neće prelaziti 20 podeljak. Najtoplije će biti na jugu i jugoistoku gde će temperatura dostići i 29 stepeni u hladu.

Prve kišne kapi očekuju se na severu Vojvodine, u Somboru ali i u Beogradu. Potom će se, kako dan bude odmicao, kišonosna zona premeštati ka Krajuevcu i Loznici. Na jugu, tačnije južnije od Kragujevca ovog puta ostaće suvo.

Prolazak tmurnih oblaka biće praćen pojačanim do jakim vetrom. Najjači udari očekuju se na području Bačke i  Srema koji će biti prvi na udaru hladnog fronta.

"Za dane vikenda bićemo pod uticajem Sredozemnog ciklona koji će našim komšijama na zapadu i jugozapadu regiona doneti obilne padavine i jak vetar. U Srbiji će pasti manje kiše nego u Hrvatskoj i Crnoj Gori", navela je Lazarević.

Prvi deo vikenda obeležiće oblaci, kiša i prilično sveže, gotovo jesenje vreme. U nedelju postepeno razvedravanje i prijatnije, a potpuna stabilizacija i toplije vreme prognozira se od ponedeljka.
 

Komentari (0)

Srbija