Društvo

Nakon rekreativne u OŠ "Milan Rakić" koronom zaražena 32 učenika i četiri učitelja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/09/2021

-

15:44

Nakon rekreativne u OŠ "Milan Rakić" koronom zaražena 32 učenika i četiri učitelja
Nakon rekreativne u OŠ "Milan Rakić" koronom zaražena 32 učenika i četiri učitelja - Copyright Tanjug/Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

U Osnovnoj školi "Milan Rakić" na Novom Beogradu virusom korona zaraženo je 32 učenika i četiri učitelja nakon rekreativne nastave na Divčibarama, potvrđeno je za Euronews Srbija u Gradskom zavodu za javno zdravlje.

"Na osnovu podataka dobijenih epidemiološkim i mikrobiološkim istraživanjem utvrđeno je da je u periodu od 25.08.- 03.09.2021. godine COVID-19 infekcija potvrđena kod 32 učenika i četiri učitelja od ukupno 101 eksponirane osobe. Кod svih je laboratorijski potvrđen SARS CoV-2 virus (Dom zdravlja Novi Beograd)", kažu u Gradskom zavodu za javno zdravlje.

Navode da sva deca imaju blažu kliničku sliku: povišenu telesna temperatura, malaksalost, gušobolju, promuklost, kašalj, povraćanje i ređu stolica (kod par učenika). Svi oboleli se nakon pregleda lekara oporavljaju kod kuće.

Učenici i nastavnici OŠ "Milan Rakić“ sa Novog Beograda su u periodu od 22. avgusta do  29. avgusta bili na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, gde su bili smešteni u hotelu Heba (94 učenika III, IV i V razreda i sedam  nastavnika).

Кako ima više  obolelih đaka u odeljenjima, nastava se za sve đake iz tih odeljenja održava online.

Učenici koji su ostvarili kontakt sa obolelom decom tokom rekreativne nastave i tokom povratka kući su takođe u izolaciji. U školu ne idu samo bolesni i deca iz kontakta.

 

 

Komentari (0)

Srbija