Društvo

Novi skok broja zaraženih od koronavirusa, preminule 24 osobe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/09/2021

-

14:58

Novi skok broja zaraženih od koronavirusa, preminule 24 osobe
Novi skok broja zaraženih od koronavirusa, preminule 24 osobe - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji su tokom poslednja 24 sata testirane  21.757 osobe, od čega je na koronavirus pozitivno 5.633 osoba. Od posledica bolesti kovid 19 preminule su  24  osobe.

Trenutno je 121 pacijent priključen na respirator.

Podsetimo, juče su registrovana 5.069 nova slučaja, a preminulo je 23 osoba.

 

 

Situacija u vezi sa virusom korona nije više nestabilna, već nepovoljna, a u pojedinim delovima zemlja je vanredna, zbog toga će članovi na sledećoj sednici Kriznog štaba predložiti strožu kontrolu mera koje nikada nisu ukidane, izjavio je danas za Tanjug epidemiolog Branislav Tiodorović.

Podseća o kojim je merama reč - nošenje maske u zatvorenom prostoru, držanje distance na zatvorenom i otvorenom prostoru i dezinfekcija, te navodi da je nepoštovanje tih mera tokom leta i odsustvo kontrole u primeni mera dovelo do današnjeg broja zaraženih koji premašuje 5.000.

"Gledajući kada je sve počelo početkom avgusta brzo smo došli do te brojke, a tada smo dali procenu da će brojke biti nezaustavljive i ovo sada nije iznenađenje", rekao je Tiodorović.

Ističe da je "crvena linija" pređena, odnosno trenutak kada smo mogli da zaustavimo visok broj novozaraženih na dnevnom nivou.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija