Društvo

Inspekcija: Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2021

-

09:58

Inspekcija: Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo
Inspekcija: Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je da je prethodnog vikenda najviše kontrola poštovanja protivepidemijskih mera bilo u javnom prevozu i da je uočeno dosta nepravilnosti.

Stamenković je za RTS naveo da je tokom ovog vikenda bilo vise od 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju.

Za sada je izrečeno preko 20 prekršajnih naloga, a više od 550.000 je iznos izrečenih naloga.

Najviše prekršajnih naloga izrečeno je u Beogradu, potom u Nišu i Leskovcu i u ostalim gradovima zapadne i istočne Srbije.

Stamenković je istakao da su krenuli od pravnih lica i da su kažnjeni određeni autobuski prevoznici.

"Svi vozači koji nisu nosili maske dobili su prekršajne naloge, a tek ćemo sada pooštriti nadzore nad objektima koji iznajmljuju svoje sale za svadbena veselja i proslave", najavio je Stamenković.

Najavio je da će pojačane kontrole biti sprovedene od četvrtka do nedelje i ukazao da će verovatno neke svadbe morati da budu prekinute i nekim vlasnicima objekata biti izrečena mera zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija.

Stamenković je najavio i ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu.

"Sigurno ćemo raditi koordinisane zajedničke nadzore, napravljeni su parovi inspekcija koji će raditi na terenu i sve to treba da prema određenim subjektima i delatnostima da efekte na terenu, ne samo zbog obima kažnjavanja, nego i masimalnog preduzimanja mera shodno zakonu", rekao je Stamenković.

Komentari (0)

Srbija