Društvo

Ana Ivanović i Aleksandar Đorđević nastavljaju saradnju sa UNICEF-om u Srbiji, ostaju nacionalni ambasadori

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/09/2021

-

15:49

Ana Ivanović i Aleksandar Đorđević nastavljaju saradnju sa UNICEF-om u Srbiji, ostaju nacionalni ambasadori
Ana Ivanović i Aleksandar Đorđević nastavljaju saradnju sa UNICEF-om u Srbiji, ostaju nacionalni ambasadori - Copyright UNICEF Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ana Ivanović i Aleksandar Saša Đorđević potpisali su produženje ugovora o saradnji sa organizacijom UNICEF u Srbiji, gde će nastaviti da rade kao nacionalni ambasadori.

Ana Ivanović je angažovana kao nacionalna ambasadorka UNICEF-a od 2007. godine. Tokom saradnje je pružila dragocenu podršku programima zaštite dece od nasilja, razvoju u ranom detinjstvu, jačanju kapaciteta jedinica za neonatologiju, inkluzivom obrazovanju, kao i pomoć u vanrednim situacijama, saopštili su iz ove organizacije.

"Privilegija je što ću nastaviti da radim sa UNICEF-om. U ovom istorijskom trenutku, naš rad nikad nije bio potrebniji niti urgentniji. Kao i 1946. godine, ponovo smo pozvani da pomognemo deci, njihovim porodicama i sistemima na koje se oslanjaju da izađu iz ove krize. Već smo to radili, i možemo ponovo. Sa ovih 75 godina iskustva, možemo da osiguramo da dečija prava, kao i investicije za decu budu prioritet. Zajedno sa partnerima, decom i mladima, možemo da osmislimo nova rešenja kako bi svako dete imalo podršku u ranom razvoju, pristup zdravstvenim uslugama i obrazovanju, zaštitu, kao i podršku u očuvanju mentalnog zdravlja. Sada je trenutak da odvažno i brzo delujemo da bismo obezbedili budućnost svoje dece i sveta kakav želimo“, rekla je Ana Ivanović.

Aleksandar Đorđević radi sa UNICEF-om od 2005. godine. Fokus njegovog rada je prevencija nasilja, obrazovanje, sport za razvoj i podrška u vanrednim situacijama, kao i promocija odgovornog poslovanja i uticaja koji biznis sektor ima na decu.

UNICEF Srbija

 

"Velika mi je čast što sam ambasador UNICEF-a u Srbiji već 17 godina. UNICEF ove godine obeležava 75 godina rada, a ja sam svedok koliko je ova organizacija značajno doprinela dobrobiti dece i porodica u Srbiji. U trenutku kada se širom sveta dešavaju ozbiljne društvene promene - od efekata pandemije COVID-19 do rasprostranjenih socioekonomskih izazova, siromaštva i nejednakosti - ovo je prilika da ukažemo na šta još treba uraditi za svetliju budućnost generacija dece", izjavio je Đorđević.

Komentari (0)

Srbija