Društvo

Oftalmolog iz Sremske Mitrovice odlučio da leči samo vakcinisane, njegovo obaveštenje izazvalo buru na mrežama

Komentari

Autor: RTS

18/09/2021

-

17:15

Oftalmolog iz Sremske Mitrovice odlučio da leči samo vakcinisane, njegovo obaveštenje izazvalo buru na mrežama
Čekaonica - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Brojne komentare na društvenim mrežama izazvalo je obaveštenje iz bolnice u Sremskoj Mitrovici, Službe za očne bolesti, na kojem se ističe da pacijenti koji dolaze na oftalmološki pregled u očnu ambulantu moraju imati potvrdu o vakcini i revakcini ili PCR test na koronavirus, ne stariji od 48 sati, ili brzi antigenski test.

U obaveštenju, koje je potpisao načelnik Službe za očne bolesti doktor Dragan Martinović, se navodi da je ta odluka doneta kako bi se zaštitilo zdravlje pacijenata i zaposlenih.

"Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju", navodi se u obaveštenju koje je potpisao doktor Martinović.

Printskrin/Twitter/@DaZivimSan

 

Za RTS-u je u pisanom odgovoru potvrđeno da je obaveštenje uklonjeno.

"Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu", navodi se u odgovoru RTS-u.

Komentari (0)

Srbija