Društvo

Protiv roditelja, čije je dete pronađeno samo u autobusu na Lešću, neće biti pokrenut postupak

Komentari

Autor: J. Stanković

23/09/2021

-

15:07

Protiv roditelja, čije je dete pronađeno samo u autobusu na Lešću, neće biti pokrenut postupak
Protiv roditelja, čije je dete pronađeno samo u autobusu na Lešću, neće biti pokrenut postupak - Copyright Tanjug/Nikola Anđić

veličina teksta

Aa Aa

Protiv roditelja čije je dete, V. N. (4), pronađeno letos samo u autobusu na Lešću neće biti pokrenut postupak, potvrdili su za Euronews Srbija u Prvom osnovnom javnom tužailštvu u Beogradu.

Kako su rekli, Tužilaštvu je nakon izvršene analize i nadzora nad porodicom 21. septembra dostavljen izveštaj Centra za socijalni rad Novi Beograd u kojem se navodi da je "reč o izolovanom slučaju".

"Mišljenje ovog organa nakon sprovedenog nadzora je da je predmetni događaj izolovanog karaktera. Navodi se da nisu utvrđeni indikatori koji bi ukazivali na ozbiljne probleme u funkcionisanju roditelja i da roditelji nisu zanemarivali dete", rekli su iz ovog Tužilaštva.

Kako dalje kažu, u izveštaju se navodi da je utvrđeno da dete živi u dobrim uslovima.

"Budući da je utvrđeno da porodica živi skladno, naš stav je da roditelji nisu zanemarili svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja deteta, te da u navedenom događaju nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica", dodaju iz Tužilaštva.

Podsetimo, dete (4) pronađeno 28. avgusta, bez nadzora starije osobe, u autobusu na liniji 35l. Vozač je, pošto su putnici izašli na okretnici autobusa kod groblja Lešće, pregledao svoje vozilo i tada ugledao dete i odmah obevestio nadležne službe.

Komentari (0)

Srbija