Društvo

Migranti iz azijskih i afričkih zemalja na Jarinju: Idemo u Prištinu, tamo će nam dati nešto malo novca

Komentari

Autor: Anđelka Ćup/Euronews Srbija

26/10/2021

-

12:42

Migranti iz azijskih i afričkih zemalja na Jarinju: Idemo u Prištinu, tamo će nam dati nešto malo novca
Migranti iz azijskih i afričkih zemalja na Jarinju: Idemo u Prištinu, tamo će nam dati nešto malo novca - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kroz teritoriju Kosova, svakodnevno prođe po nekoliko desetina migranata iz azijskih i afričkih zemalja. Neki se zadržavaju u azilima, neki idu iz pravca Grčke, Albanije i Severne Makedonije tajnim putevima prema Srbiji, a drugi obrnuto.

Sa mladićem koji iz Maroka želi da dođe do Zapadne Evrope, u vreme barikada na prelazu Jarinje, razgovarala je reporterka Euronews Srbija Anđelka Ćup.

"Sad smo došli iz Srbije, idemo u Mitrovicu i odatle naravno u Prištinu. Iz Prištine ćemo možda otići u kamp, jer će nam tamo, posle mesec ili možda 15 dana, dati nešto malo novca - možda oko 60 evra. I s tim novcem ćemo se vratiti u Srbiju i otići do granice, možda ćemo je preći. Najverovatnije kamionom", rekao je jedan migrant. 

Posle Ukrajine, gde su studirali, ovi momci su otišli u Rumuniju, zatim kamionom do periferije Beograda, odatle u azil u Tutinu, a onda dolaze na sever Kosova, u selo Jarinje, baš u vreme barikada nezadovoljnih Srba.

Šta su rekli uz izjavi za Euronews Srbija pogledajte u video prilogu Anđelke Ćup: 

Euronews Srbija

Komentari (0)

Srbija