Društvo

Posle duže pauze gužva na aerodromu kod Kraljeva, povratna karta do Beča - 80 evra

Komentari

Autor: Rina

12/10/2021

-

11:18

Posle duže pauze gužva na aerodromu kod Kraljeva, povratna karta do Beča - 80 evra
Posle duže pauze gužva na aerodromu kod Kraljeva, povratna karta do Beča - 80 evra - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Ptica čeličnih krila, ATR72 ponovo se spustila na pistu aerodroma “Morava“ u Lađevcima, jer su nakon višemesečne pauze obnovljeni letovi za Beč. Svi koje žele iz ove vazdušne luke da otputuju u austrijsku prestonicu moći će to da urade dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom do kraja ove godine. Cena avio karte u jednom smeru iznosi 3.074, dok je cena povratne 8.750 dinara.

“Naš cilj je da putnicima iz centralne i zapadne Srbije omogućimo direktnu vezu sa Evropom. Da njihovo putovanje bude brže i jednostavnije, kako ne bi morali da putuju do Beograda i Niša. Letos su uspostavljeni sezonski letovi za Solun, a sada se ponovo obnavlja linija do Beča i nadam se da će građanima iz ovog dela Srbije biti od koristi“, rekao je Mihailo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije. 

RINA

 

Letovi iz ove vazdušne luke kod Kraljeva su od velikog značaja za čitav Raški i Moravički okrug. 

“Ovo je od velikog značaja za sve ljude koji žive na ovom području. Osim u turističkom smislu, velike benefite imaju privrednici i privreda ovog kraja. Pored putnika, može biti obezbeđen brži i lakši protok robe. Uz izgradnju modernih autoputeva i blizina vazdušne luke jako je bitna za razvoj grada Čačka koji na taj način postaje saobraćajno čvorište Zapadne Srbije“, izjavio je za RINU Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka. 

RINA

 

Linija sa Aerodroma “Morava“ do Beča prvi put je uspostavljena 17. decembra 2019. godine. Narednog leta postoji mnogućnost da budu uvedeni i sezonski letovi letova između aerodroma “Morava“ u Lađevcima i Tivta.

“Linija između Tivta i Niša je odlično radila, pa je u razgovoru sa predsednikom opštine Tivat bilo reči i o aerodromu u Kraljevu. Nadamo se da će se naći interes da neko leti i na toj relaciji. Još uvek nemamo nikakve konkretne najave, niti bilo šta potvrđeno“, rekao je Zdravković.

RINA

 

Pristanišna zgrada aerodroma u Lađevcima kompletno je opremljena. Sa desne strane su četiri šaltera za čekiranje putnika, zatim slede pasoška i carinska kontrola. Na samom otvaranju bilo je zaposleno oko 30 radnika, koji su prethodno prošli obuku u Nišu, gde su već stekli neophodno radno iskustvo. Jedan deo aerodroma poznat kao aerodrom Lađevci je vojni, a drugi deo gde je izgrađen terminal je civilni aerodrom Morava i on se nalazi u mestu Tavnik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija