Društvo

Ministarka Matić: Podržaćemo razvoj nautičkog turizma u Apatinu

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2021

-

20:25

Ministarka Matić: Podržaćemo razvoj nautičkog turizma u Apatinu
Tatjana Matić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić danas je u Gradskoj kući u Apatinu prisustvovala predstavljanju turističkog potencijala ove opštine i projekata u toj oblasti, saopštilo je Ministarstvo.

"Imala sam priliku da se bliže upoznam sa projektima opštine Apatin i mogu da kažem da je resorno ministarstvo kao i do sada spremno da punom podrškom omogući i podstakne razvoj pokrajinskih turističkih destinacija, a Apatin je upravo jedna od njih - malo mesto sa ogromnim turističkim potencijalom”, rekla je Matićeva, navodi se u saopštenju.

Ministarka je dodala da će za resorno Ministarstvo kapitalni projekat naredne godine biti razvoj nautičkog turizma, zbog čega će primarnu podršku pružiti projektu sanacije međunarodnog rečnog pristaništa i proširenju kapaciteta Marine Apatin.

Na sastanku u Gradskoj kući ministarka Matić i predsednica opštine Apatin Dubravaka Korać posebnu pažnju posvetile su projektu izgradnje budućeg Vizitorskog centra na prostoru Harčaš čarde koja se smatra jednom od najlepših lokacija celog rezervata "Gornje Podunavlje", saopštilo je Ministarstvo.

Dodaje se da su ministraka Matić i predsednica opštine razgovarale i o turističkom potencijalu i dodatnim ulaganjima u infrastrukturu Banje Junaković, koja predstavlja najpoznatiji turistički proizvod ovog kraja i daje značajan podstrek razvoju celokupnog turizma.

Matićeva je rekla da veruje da će turizam kao privredna grana u narednih pet godina u Srbiji doživeti svoj procvat i da će resorno ministarstvo svesrdno pružiti podršku projektima opštine Apatin, kao i da je do sada Ministarstvo u periodu od 2015 do 2021. godine za projekte razvoja turizma u Apatinu ukupno dalo 25 miliona dinara. 

Komentari (0)

Srbija