Društvo

Uručene Oktobarske nagrade Novog Sada, Vučević: Ne sećam se da smo ikada imali toliko laureata

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2021

-

14:16

Uručene Oktobarske nagrade Novog Sada, Vučević: Ne sećam se da smo ikada imali toliko laureata
Uručene Oktobarske nagrade Novog Sada, Vučević: Ne sećam se da smo ikada imali toliko laureata - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Dobitnici ovogodišnje Oktobarske nagrade Grada Novog Sada su posthumno fotoreporter Jaroslav Pap, stonoteniserka i paraolimpijka Borislava Perić-Ranković, Tehnička škola "Pavle Savić", a Novembarske povelje dobitnici su predsednik, osnivač i aktivisti Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković, Javno-komunalno preduzeće "Novosadska toplana", Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo", Crveni krst Novog Sada, i Ustanova za izradu tapiserija "Atelje 61".

Nagrade su danas uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić.

"Danas su pred nama ljudi koji Novi Sad čine izuzetnim, a to su pojedinci i institucije zahvaljujući čijem radu se mnogo izdižemo iznad prosečnosti, koji sve nas podstiču da budemo još bolji, da radimo još više, i da nikada ne zaboravimo vrednosti koje su ugrađene u slobodarske temelje našeg grada. Ne sećam se da smo ikada imali toliko laureata, ali ne sećam se ni toliko rezultata i velikih jubileja. Svi oni su ponos Novog Sada", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i čestitao svim građanima Dan oslobođenja grada.

Nagrade se dodeljuju svake godine povodom dana oslobođenja od fašizma 23. oktobra 1944. godine, dana kad je srpska vojska oslobodila Novi Sad 25. novembra, dana kada je Velika Narodna skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Komentari (0)

Srbija