Društvo

Đenovski ciklon donosi kratkotrajne padavine: Sredinom sedmice temperatura i preko 20 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/11/2021

-

07:29

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Toplo i sunčano vreme koje nas je za vikend mamilo napolje, zadržaće se i danas. U većem delu zemlje biće pretežno sunčano, dok se nešto više oblaka očekuje samo u Timočkoj krajini, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako kaže, promena vremena, međutim, stiže nam već u večernjim satima, kada će sa zapada pristići oblaci i kiša koja će se iznad naše zemlje zadržati do sredine narednog dana.

"Prohladno je ovog jutra bilo u južnim i zapadnim predelima, gde je temperatura bila malo iznad nule. U košavskom području bilo je znatno toplije i temperatura se kretala oko osam stepeni Celzijusa", rekla je Gojković. 

U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati 12 do 19 stepeni Celzijusa, koliko se očekuje u Beogradu i zapadno od glavnog grada.

Gojković kaže da će danas u košavskom području vetar biti umeren i jak jugoistočnog pravca, a do jačih udara vetra biće na jugu Banata, ali i u okolini Golupca i Velikog Gradišta. 

"Naoblačenje i kišu donosi nam Đenovski ciklon koji se postepeno premešta ka našoj zemlji. Ovaj sistem će nešto veću količinu padavina doneti Jadranskoj obali, a do naše zemlje stiže kao već oslabljen sistem, te će kiša biti nešto slabijeg intenziteta", kaže Gojković.

Kako kaže, prestanak padavina očekuje se u utorak, sredinom dana, prvo na severu i zapadu, a kasnije i u ostalim predelima. Oblaci će se međutim zadržati, te će slaba kiša mestimično padati i narednih dana. 

"Većih oscilacija u temperaturi neće biti, jer se iznad naše zemlje zadržava južno strujanje koje donosi ovu nešto topliju vazdušnu masu, te se sredinom nedelje očekuje temperatura i preko 20 stepeni", kaže Gojković.

Komentari (0)

Srbija