Društvo

Ružić: Broj obolele dece nije zabrinjavajući, ne razmišljamo o prelasku na onlajn nastavu

Komentari

Autor: Fonet

01/11/2021

-

10:36

Ružić: Broj obolele dece nije zabrinjavajući, ne razmišljamo o prelasku na onlajn nastavu
Krizni štab - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da broj obolele dece "nije zabrinjavajući" i da je reč o "nepunih 5.000" među decom od šest do 18 godina i ocenio da takve brojke ne ukazuju na potrebu prelaska na onlajn nastavu.

Ružić je za TV Prva najavio da će "verovatno sutra ili prekosutra" na sednici Kriznog štaba biti odlučeno o produžetku jesenjeg raspusta.

"Na stolu je predlog da produžimo jesenji raspust i, verovatno, da dodamo tri radna dana i dva vikenda. To predlaže zdravstveni deo Kriznog štaba i to je mera koja bi, uz kovid propusnice i druge mere, trebalo da da rezultate", rekao je Ružić.

Kada je reč o broju zaraženih u prosvetnom sistemu, ocenio je da su brojke nemilosrdne u opštoj populaciji, ali da ne ukazuju na potrebu prelaska na onlajn nastavu.

"Parametri su jasni: ako se zaraze dvoje u istom razredu, oni prelaze na onlajn", ponovio je Ružić.

Istakao je da Ministarstvo i Tim za škole ukrštaju podatke, komuniciraju sa lokalnim štabovima za javno zdravlje, školskim upravama i svim nadležnim institucijama, koje su deo Tima, i da imaju pouzdane brojke na raspolaganju.

"Nije dobro da u opštoj populaciji nisu prešli magičnu cifru od 70 odsto vakcinisanih", rekao je ministar i dodao kako je uveren da će kovid propusnice dati pozitivan efekat.

Komentari (0)

Srbija