Društvo

Prazne ulice Beograda: Neradni dan i vikend - građani iskoristili za putovanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/11/2021

-

12:38

Prazne ulice Beograda: Neradni dan i vikend - građani iskoristili za putovanja
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srbija obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a kako je ovaj dan neradni, mnogi stanovnici glavnog grada odlučili su da ovaj dan provedu van Beograda.

Oni koji su u mogućnosti, spojili su praznik sa predstojećim vikendom i te dane iskoristili za putovanja ili izlet, pa su danas ulice Beograda puste i na ulicama nema mnogo automobila.

Takođe, javni gradski prevoz saobraća po nedeljnom redu vožnje, a parkiranje u zoniranim delovima grada je besplatno.

Trgovinski lanci i ostali prodajni objekti uglavnom su otvoreni i rade uobičajeno. Vrata za sve posetioce nisu zatvarili ni veliki tržni centri u prestonici koji rade od 10 do 22 sata.

Uobičajeno rade i sve gradske pijace, a ukupno pet apoteka "Beograd" će, kao i za svaki praznik, biti otvoprene 24 sata.

Danas radi ukupno 39 pošta u Srbiji - dežurne pošte u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima. U Beogradu, pored Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu Nikola Tesla, koje će raditi uobičajeno non-stop, biće otvorene i pošte u tržnim centrima i drugi dežurni objekti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija