Društvo

Lončar o "novoj normalnosti": Moraćemo da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/11/2021

-

13:51

Lončar o "novoj normalnosti": Moraćemo da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci
Lončar o "novoj normalnosti": Moraćemo da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci - Copyright Euronews Srbija/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar boravio je danas u Nišu gde je u Univerzitetskom kliničkom centru prisustvovao otvaranju novih angio sala. U pitanju su dve obnovljene angio sale koje su neophodne za dijagnozu i lečenje kardiovaskularnih bolesti u koje je uloženo više od 160 miliona dinara, a ministar kaže da je reč o najmodernijim i najsavremenijim salama ne samo u regionu.

Odgovarajući na pitanja novinara, Lončar je još jednom istakao da je vakcina najbolji način zaštite od koronavirusa, ali i jedini način da se sve drži "pod kontrolom".

Govorio je i kako će izgledati "nova normalnost".

"Kako sada stvari stoje, naša nova normalnost će biti takva da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih pet, šest meseci, u zavisnosti od vrste vakcine. To je način da držimo sve pod kontrolom", rekao je Lončar prilikom posete KC Niš.

Lončar je na pitanje novinara o broju vakcinisanih koji su preminuli rekao da nema razloga da se te brojke kriju, te da bi mogle da budu objavljene već sledeće nedelje.

"Ne postoji razlog da to ne kažemo, to nisu stvari koje bi trebalo da se ne znaju. Samo ne želimo da se negde pogreši", kazao je Lončar.

On je rekao da je važno da se dopre do ljudi koji "beže od istine i ne priznaju da korona postoji, da se od nje umire i da je jedini lek vakcina".

Kovid propusnice povećale broj vakcinisanih

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji i da bi mogao da bude produžen rok u kome će te propusnice biti obavezne.

"Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo, na tome ćemo insistirati. Mi želimo da građani imaju sigurnost, ne želimo da građani budu taoci, posebno građani koji su se pridržavali svega, koji su se vakcinisali, da imaju strah da odu i do restorana i do bioskopa i da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi", rekao je Lončar.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija