Društvo

Korona presek: Blagi porast broja zaraženih, preminulo 55 ljudi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/11/2021

-

15:21

Korona presek: Blagi porast broja zaraženih, preminulo 55 ljudi
Korona presek: Blagi porast broja zaraženih, preminulo 55 ljudi - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 3.773 novozaraženih virusom korona od 18.256 testiranih. Umrlo je 55 pacijenata. Na respiratoru je 267 osoba.

Juče je registrovano 3.487 novozaraženih, a umrlo je 57 pacijenata.

U Beogradu je do sada vakcinisano 35 odsto mladih, uzrasta od 18 do 30 godina, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

"Primećujemo porast vakcinacije mladih od kada su otvoreni punktovi u tržnim centrima", rekla je Stanisavljević novinarima u tržnom centru "Rajićeva", gde je dans otvoren vakcinalni punkt.

Podsetila je da su trenutno aktuelni i punktovi u tržnim centrima "Ušće" i "Galerija" u okviru Beograda na vodi u kojima je, kako je navela, za proteklih mesec dana prvom, drugom ili trećom dozom vakcinisano oko 10.000 sugrađana.

Medicinski radnici u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, moći će da pristupe servisu javnog zdravlja i provere da li su novoprimljeni pritvorenici i osuđenici vakcinisani protiv koronavirusa pre dolaska u kazneno-popravnu ustanovu, saopštila je danas Uprava.

Uprava ističe se da je u ovom trenutku 65 odsto osuđenih i pritvorenih lica vakcinisano u celom sistemu, dok u najvećem zavodu u zemlji, KPZ u Sremskoj Mitrovici, broj imunizovanih prelazi 80 odsto.

Komentari (0)

Srbija