Društvo

Više obolelih od korone nego juče, preminulo 11 osoba

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2021

-

15:06

Više obolelih od korone nego juče, preminulo 11 osoba
Više obolelih od korone nego juče, preminulo 11 osoba - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je za protekla 24 sata zabeleženo još 248 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 11 osoba.  Hospitalizovana je 661 osoba, a na respiratoriam je 46 obolelih.

Za 24 sata testirano je 8.648 osoba.

Sednica Kriznog štaba, u čijem je fokusu popuštanje mera, odnosno produžavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i evidentno kršenje mera koja je poslednjih dana zabeleženo u Srbiji, održana je u 14 sati, nakon čega je konferenciju za medije održala ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Na današnjoj konferenciji za medeije posle sednice Kriznog štaba Srbije saopšteno je da je donesena odluka da se radno vreme ugostiteljskih objekata produži do ponoći svakog dana i u otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Takođe, odlučeno je i da će naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane moći da dobiju svi koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći i vakciniše se u narednih sedam dana.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je sedmoro korisnika i 25 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Izlečeno je ukupno 5.945 korisnika i 3.071 zaposleni u ustanovama socijalne zaštite.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija