Društvo

Danas kišovito i sa olujnim vetrom, RHMZ izdao narandžasto upozorenje: Za vikend drugačije vreme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/11/2021

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Kiša koja je u zapadnim predelima počela da pada u ranim jutarnjim satima, sredinom dana zahvatiće celu zemlju.

"Već popodne i uveče doći će do slabljenja i prestanka padavina, ali ne i razvedravanja. Promenjivo, sa smenom sunca i oblaka i povremenom slabom kišom nastaviće se i narednih dana", meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Jugozapadno strujanje na visini donosi nam nešto topliji vazduh sa Mediterana, Maksimalna dnevna kretaće se od pet stepeni, u Timočkoj krajini, pa do 13 u Loznici.

U Vojvodini i centralnoj Srbiji očekuje se oko 10 stepeni.

"Približavanje ciklona činiće da jugoistočni vetar bude u pojačanju. Na jugu Banata i na severu Pomoravlja mogući su i udari olujne jačine, te je Republički hidrometeorološki zavod izdao narandžasto upozorenje na vetar za ove predele. Uveče i tokom noći vetar u slabljenju", naglašava Ljubica Gojković.

Vikend pred nama idealan za aktivnosti u prirodi

"U subotu i nedelju prognoziraju se temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine. Mestimično će biti i preko 15 stepeni, a vreme promenljivo sa smenom sunčanih i oblačnih perioda, ali i povremenom kišom", navodi meteorololog.

U nedelju popodne, kao najava nadolazećeg hladnog fronta sa severozapada, stiže nam naoblačenje i nešto veća količina padavina, a u ponedeljak i zahlađenje.

Nakon prolaska hladnog fronta, Vojvodinu će zahvatiti delimično razvedravanje, a kiša i sneg padaće do kraja dana južno od Kragujevca. 

"Vikend koji je pred nama iskoristite za aktivnosti u prirodi, jer nam početkom naredne nedelje stiže zahlađenje koje će temperaturu spustiti za više od pet stepeni u celoj zemlji", savetuje Gojković.

Komentari (0)

Srbija