Društvo

Smanjena vidljivost zbog magle, otežana vožnja preko planinskih prevoja

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2021

-

08:32

Smanjena vidljivost zbog magle, otežana vožnja preko planinskih prevoja
Smanjena vidljivost zbog magle, otežana vožnja preko planinskih prevoja - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je jutros da postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

"Putevi Srbije" mole učesnike u saobraćaju da voze pažljivo i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

U Srbiji je jutros umereniji intenzitet saobraćaja van gradova, a vozače ne bi trebalo da iznenade povremeno vlažni kolovozi zbog moguće slabe kiše koju metereolozi prognoziraju.

Na putevima u planinskim predelima niska oblačnost donosi slabiju vidljivost dok je magla i sumaglica poslednjih dana česta pojava, a koja i danas otežava vožnju preko planinskih prevoja, može je biti pored reka i kanala u Vojvodini, dolinom Ibra i Drine, kao i dužinom Zapadne i Južne Morave, saopštio je AMS S.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama na autoputevima.

Prema informacijama Uprave granične policije, u 5:15 časova, nema zadržavanja ni putničkih ni teretnih vozila na graničnim prelazima.

Magla na autoputu

Na auto-putu E-763, Surčin Jug - Preljina - zbog magle vidljivost je smanjena do 80 metara, saopštili su Putevi Srbije.

Na auto-putu E-75, Beška - Maradik, danas u toku svetlog dela dana, radovi na zatvaranju službenog prolaza i na popravci sigurnosne zaštitne ograde,u smeru Novi Sad - Beograd.

Saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom, dok je preticajna saobraćajna traka u smeru Novi Sad - Beograd (u dužini 500 m ) zatvorena za saobraćaj.

Kučevo-Majdanpek, do 15. decembra od 8 do 15 časova radovi na rehabilitaciji kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila.

Karbulovo -Trnjani, do 30. novembra radovi na popravci kolovoza i kolovozne konstrukcije. Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Bumbarevo Brdo - Mrčajevci do 30. novembra od 8 do 17 časova radovi na sanaciji kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Na graničnim prelazima u Republici Srbiji nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.
 

Komentari (0)

Srbija