Društvo

Drama u selu kod Ivanjice: Muškarac pao ispred kuće, vatrogasci jedva stigli zbog zavejanih puteva

Komentari

Autor: RINA

16/12/2021

-

12:15

Drama u selu kod Ivanjice: Muškarac pao ispred kuće, vatrogasci jedva stigli zbog zavejanih puteva
Drama u selu kod Ivanjice: Muškarac pao ispred kuće, vatrogasci jedva stigli zbog zavejanih puteva - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Snežni nanosi na području teritorije opštine Ivanjica zamalo da odnesu svoju prvu žrtvu. Muškarac B.Š. star 58 godina iz sela Preseka pao je ispred porodične kuće i zadobio teške telesne povrede kuka i nogu. Nepomično je ležao u snegu dok ga nisu pronašle komšije, koje su ga nepomičnog odnele u kuću. Međutim, ni tada povređenom čoveku nisu mogli mnogo pomoći jer je njegovo selo zbog skorašnjih snežnih padavina potpuno odsečeno od glavnih puteva.

"Pozvao je sestru koja je odmah ujutru stigla u selo sa ekipom vatrogasaca sa motornim sankama, jer je to bio jedini način da povređeni čovek dobije lekarsku pomoć. Put je zavejan u dužini od tri kilometra, ali je na svu sreću sve prošlo bez problema. Smešten je u zdravstvenu ustanovu i nadamo se da će se uspešno oporaviti od ove teške povrede", rekao je za RINU Rade Jovančić koji je i sam učestvovao u ovoj teškoj akciji spasavanja.

Na čitavoj teritoji opštine Ivanjica i dalje je na snazi vanredna situacija, pročišćeni su putevi prvog i drugog prioriteta, ali zbog ogromnih količina snega pojedini lokalni nekategorisani putevi poput ovog u selu Preseka, i dalje su blokirani.

"Sve vreme smo u maksimalnoj pripravnosti. Čim je primljen poziv da je jedan meštanin ugrožen, poslata je ekipa vatrogasaca na motornim sankama kako bi protekla u pomoć. Mehanizacija je na terenu i činimo sve da bude pročišćen put do svake kuće u najskorijem vremenskom roku. Ekipe su mobilne i na raspolaganju svim ugroženima, starim i bolesnim koji se nalaze u za sada nepristupačnom području ", istakao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Komentari (0)

Srbija