Društvo

Svedok ubistva ispred Nane ne zna ko je pucao u Savkovića

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2021

-

12:15

Svedok ubistva ispred Nane ne zna ko je pucao u Savkovića
Svedok ubistva ispred Nane ne zna ko je pucao u Savkovića - Copyright Google Street View

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje u ponovljenom postupku protiv nekadašnjeg šefa obezbeđenja noćnog kluba "Nana" na Senjaku Nedeljka Grbovića, optuženom za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) i ranjavanje Adije Iseinovića (30) ispred tog kluba u decembru 2017. godine.

Na današnjem suđenju saslušan je Stevan Dukić koji je bio ranije optužen za učešće u tuči koja je prethodila ubistvu Savkovića, ali je pravosnažno oslobođen.

Dukić je ponovio svoj iskaz i rekao da je tog dana oko četiri sata ujutru stigao u klub "Nana" gde su mu bili prijatelji i da on tada nije radio kao obezbeđenje već je samo dovodio goste u taj klub.

Takođe je rekao da je Savković često pravio probleme u klubu, kao i da je nedelju dana pre njegovog ubistva došao sa "škorpionom", pretio svima da će ih pobiti.

Dukić je naveo da je Savković sa svojim prijateljima pravio probleme i u noći kada je ubijen, da su razbijali čaše, bacali stolice i napadali goste lokala.

Nakon tih nereda, Dukić je objasnio da je sa grupom momaka izgurao Savkovića i njegove prijatelje ispred kluba i da je tada video Savkovića kako sa leđa u glavu udara optuženog Grbovića.

Dukić je izjavio da se dalje više ničega ne seća jer je dobio udarac u glavu nakon čega je pao i ostao da leži na podu ipred kluba.

Takođe, on se ne seća ni kako je saznao za ubistvo i navodi da je sledeći dan sam otišao u policiju, nakon čega su ga zbog povreda prvo odveli u bolnicu.

Dukić je na više pitanja punomoćnika oštećenog i tužioca odgovarao da se ne seća detalja od te noći jer je mnogo godina prošlo.

Naveo je da se ne seća da li je čuo pucanj, niti ko je tu noć radio u obezbeđenju , a ni šta je Grbović radio u tom lokalu.

Sledeće suđenje zakazano je za 19. januar kada su pozvani konobar i oštećeni u ovom postupku Adija Iseinović koji na današnje suđenje nije došao jer je u izolaciji zbog koronavirusa.

Suđenje Grboviću se ponavlja po nalogu Apelacionog suda koji je ukinuo deo presude u junu kojom je Grbović bio osuđen na 13 godina zatvora.

Odlukom Apelacionog suda u junu su pravosnažno oslobojena trojica optuženih za učestvovanje u tuči iste noći u " Nani" Stevana Dukića, Stefana Šapurića i Miloša Tančeva, jer nije dokazano da je do tuče uopšte došlo ispred kluba.

Grbović je ukinutom presudom bio osuđen za krivično delo "obično" ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najviše 15 godina, iako ga je tuzilaštvo teretilo za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U sukobu ispred kluba "Nana" na Senjaku u ranim jutarnjim časovima, u decembru 2017. godine ubijen je Savković, dok je Adija Iseinović (29) tom prilikom ranjen.

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na ovaj klub i tom prilikom niko nije povređen.

Grbović se tereti da je 17. decembra 2017. godine ispred kluba u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, ubio Savkovića, tako što je prethodno u klubu, zajedno sa ostalim pripadnicima obezbeđenja kluba ušao sa njim u verbalnu raspravu, kao i sa Isenovićem i osobama koje su bile sa njima u društvu i izgurali ih ispred kluba.

Potom je nakon izlaska iz kluba prešao na drugu stranu ulice i kada je Isenović krenuo u njegovom pravcu, Grbović je iz pištolja koji je nosio za pojasom, ispalio projektil u njega i naneo mu tešku tešku telesnu povredu.

Odmah zatim je i Savković krenuo prema njemu, te je i u njega ispalio jedan projektil, nanevši mu tešku telesnu povredu od kojih je ubrzo nastupila smrt.

Komentari (0)

Srbija