Društvo

Vozač Zorana Babića osuđen na četiri i po godine zatvora zbog nesreće na rampi Doljevac

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/12/2021

-

11:08

Vozač Zorana Babića osuđen na četiri i po godine zatvora zbog nesreće na rampi Doljevac
Vozač Zorana Babića osuđen na četiri i po godine zatvora zbog nesreće na rampi Doljevac - Copyright Printscreen YouTube/Republika

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Nišu je preinačio presudu Osnovnog suda u Nišu, samo u delu odluke o krivičnoj sankciji tako što je osudio optuženog Dejana Stanojevića iz Beograda, za krivično delo za koje je oglašen krivim, na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 6 meseci u koju mu se ima uračunati vreme provedeno na zadržavanju, dok je kao pravilno izrečenu, zadržao meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri godine, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Stanojević, vozač bivšeg direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića se teretio da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes.

Njega je prošle godine Osnovni sud u Nišu osudio na tri godine i 10 meseci zatvora, zbog udesa na naplatnoj rampi Doljevac u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca.

Podsećamo, Dejan Stanojević i direktor Babić su tog jutra išli na jug Srbije i vozač nije video da mu se na putu nalazi naplatna rampa pa je u punoj brzini uleteo u srednji kanal za naplatu. Naleteli su na "Opel Astru" u kojoj su bili supružnici Srđan i Mirijana Aleksić koja je sestra poginule Stanike.

Nesrećna žena je bila na zadnjem sedištu auta tako da je posle udara "Škode superb" nije bilo spasa. Poginula je na licu mesta.

Na suđenju je navedeno da je brzina prilikom sudara, odnosno kada je Stanojević naleteo na "Opel Astru", bila 93 kilometara na sat, dok je na tom putu dozvoljeno 60 km/h.

 

Komentari (0)

Srbija