Društvo

Ovo je prvi grad u Srbiji koji nema nijednog pacijenta obolelog od korone na bolničkom lečenju

Komentari

Autor: Rina

24/12/2021

-

10:23

Ovo je prvi grad u Srbiji koji nema nijednog pacijenta obolelog od korone na bolničkom lečenju
Ovo je prvi grad u Srbiji koji nema nijednog pacijenta obolelog od korone na bolničkom lečenju - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Borba lekara sa pandemijom izazvanom koronavirusom koja je trajala u poslednjem talasu više od četiri meseca, konačno je urodila plodom - bolnica u Novoj Varoši je zvanično van kovid sistema.

Zbog smanjenja broja obolelih od korone i znatno povoljnije epidemijske situacije u novovaroškom kraju, zatvorena je druga kovid ambulanta (u funkciji je jedna trijažna jedinica koja svakodnevno radi u periodu od 7 do 22 sata), a sve službe lokalnog Doma zdravlja vraćene su u redovno stanje pre početka epidemije.

"Ovo je dobra vest za sve Novovarošane, vratili smo se na stari režim rada. Posle duge borbe ambulante su otvorene u seoskim sredinama određenim danima u nedelji. U Akmačićima i Božetićima radi sredom, četvrtkom u Jasenovu i Beloj Reci, a petkom na Tavniku, Radoinji i Rutošima", kazao je direktor Doma zdravlja dr Branko Popović.

Presek broja zaraženih u Zlatiborskom okrugu

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Užicu trenutno je hospitalizovano 44 kovid pacijenta, od kojih je pet najtežih bolesnika priključeno na respiratore. U kovid bolnici u Krčagovu smešteno je 35 bolesnika, Požegi 23, Prijepolju 10 i Priboju 10.

Bajina bašta je prva opština u ovom okrugu koja se izborila sa opakom bolesti i u zdravstvenim jedinicama nema hospitalizovanih pacijenata. Tokom protekla 24 sata na teritoriji Zlatiborskog okruga obavljeno je 745 pregleda, evidentirano je 14 prijema i 16 otpusta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija