Društvo

Građani BiH od danas mogu besplatno da se vakcinišu u Srbiji, više doza preusmereno u pogranična mesta

Komentari

Autor: S. T.

03/06/2021

-

08:41

Građani BiH od danas mogu besplatno da se vakcinišu u Srbiji, više doza preusmereno u pogranična mesta
Građani BiH od danas mogu besplatno da se vakcinišu u Srbiji, više doza preusmereno u pogranična mesta - Copyright Tanjug/ AP Photo/Andreea Alexandru

veličina teksta

Aa Aa

Građani Bosne i Hercegovine od danas mogu besplatno da se vakcinišu u Srbiji. Oni će nakon imunizacije dobiti sertifikate o vakcinaciji kao i građani Srbije.

Vakcinaciju mogu da obave na bilo kom vakcinalnom punktu u svim delovima Srbije. Očekuje se da će najveće interesovanje biti u pograničnim područjima, pa je jutros u ta mesta preusmereno više doza vakcina.

Predsednik Srbije Aleksanadr Vučić rekao je juče da Srbija ima dovoljno vakcina za ceo region i pozvao građane BiH da se vakcinišu.

"Građani BiH mogu potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o tome kao i građani Srbije. Vakcina ima dovoljno za sve, a mi smo uspeli  u poslednjih dvadesetak dana da vakcinišemo novih oko 630.000 - 640.000 ljudi", rekao je Vučić, nakon sastanka sa delegacijom Republike Srpske.

U Srbiji je do sada vakcinisano  2.568.739 ljudi, a obe doze primilo 2.099.543 osoba. najmanje jednu dozu primilo je 47, 57 ljudi.

Komentari (1)

Srbija