Društvo

Počele praznične gužve na putevima: Mnogi napuštaju prestonicu, na nekim naplatnim rampama zadržavanja i do 30 minuta

Komentari

Autor: Euroews Srbija

30/12/2021

-

15:32

Počele praznične gužve na putevima: Mnogi napuštaju prestonicu, na nekim naplatnim rampama zadržavanja i do 30 minuta
Počele praznične gužve na putevima: Mnogi napuštaju prestonicu, na nekim naplatnim rampama zadržavanja i do 30 minuta - Copyright kamere.amss.org.rs, RINA

veličina teksta

Aa Aa

Kako je doček Nove godine sve bliži, tako postaju primetnije praznične saobraćajne gužve. Još oko 14 časova formirale su se kolone vozila u beogradskim ulicama i na mostovima.

Najveća gužva se stvorila ne Gazeli, pre svega u smeru ka Novom Beogradu, ali je prilično veliko i zakrčenje na Brankovom mostu. Na autoputu kod Novog Beograda tokom celog dana vozila se kreću izuzetno sporo, a još se veće gužve očekuju u kasnijim popodnevnim časovima, kao i tokom sutrašnjeg dana.

A budući da mnogi Beograđani planiraju da provedu praznike van prestonice, danas i sutra biće uobičajene gužve na naplatnim rampama na autoputevima.

Naxy kamere

 

Na autoputu Miloš Veliki već u popodnevnim satima došlo je do zakrčenja, a ogromne kolone vozila formirane su i iz pravca Beograda i iz pravca Čačka.

"Gužve su na ovoj deonici očekivane, kao i na obilaznici oko Čačka. Krenuli smo ranije u nadi da ćemo ih izbeći, ali izgleda da je bilo uzalud. Čekamo već oko 20 minuta da nastavimo put", rekao je za RINU jedan od vozača koji se uputio iz Beograda ka Zlatiboru.

JP "Putevi Srbije" izdalo je obaveštenje da se usled novogodišnjih i božićnih praznika, na državnom putu I A reda, autoputu Miloš Veliki, očekuje povećan intenzitet saobraćaja.

RINA

 

"'Putevi Srbije' preduzeće sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, te će svi naplatni kanali biti u funkciji bez minuta pauze. Duž autoputa, na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu", ističe se u obaveštenju.

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Na naplatnoj stanici Preljna zadržavanje vozila je 30 minuta, saopštilo je JP "Putevi Srbije". Na ostalim naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

RINA

 

Gužve u saobraćaju trenutno nisu neobične, jer su svi smeštajni kapaciteti na planinama Zapadne Srbije popunjeni već danima unapred i traži se krevet više. Mnogi sugrađani će Novu godinu dočekati van prestonice, a veliki broj građana se uputio ka Zlatiboru, tako da se gužve očekuju i na tim putnim pravcima.

kamere.amss.org.rs

 

Na graničnim prelazima trenutno nema velikih zadržavanja, manje kolone su se formirale kod izlaza na prelazu Horgoš, i na ulazu kod graničnog prelaza Srbije i Hrvatske Batrovci.

Komentari (0)

Srbija